Rryma do të ndalet nesër në këto fshatra dhe qytete

Qytetarët e Kosovës edhe nesër do të përballen me ndërprerje të energjisë elektrike.

Kompania e distribuimit të energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar për orarin dhe vendet ku nesër (29 dhjetor) do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike, raporton kallxo.com.

Në njoftim, KEDS tregon se arsyeja e vetme e ndërprerjes së rrymës janë punimet në projektet investive.

KEDS në orarin e ri tregon edhe kohëzgjatjen e ndërprerjes së energjisë.

Këto janë planet sipas rajoneve të vendit:

Në rajonin e Prishtinës ndërprerje të energjisë elektrike do të ketë në:

Në NS 110/35/10 kV Prishtina:

  • TS 10/0.4 kV Kalabria 1&2 (Kodi: 10000007076, 10000007077) prej orës 08:00 deri në ora 11:00 dhe prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendi: Një pjesë e Lagjes Kalabria.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i linjës së re kabllovike.

Dhe në

Në TS 220/35/10(20)kV Podujeva:

  • Dalja 10 kV Letanc (Kodi: 14000012) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Obrançë, Peran, Obrançë 1, 2, 3, Bradash, Bajqinë, Katunishtë, Lepajë, Dobratin 1 dhe Ferma e Pulave Peran.

Arsyeja e ndërprerjes: punime  në LP  si dhe energjizimi  i Largpërçuesit të ri në kuadër të Lot 1 Podujeva nën- projekti   Obrança 1, Obrança 2, si dhe demontimi i shtyllave ekzistuse.

Në rajonin e Pejës, për shkak të punimeve në projekte investive, do të ketë ndërprerje të rrymës në:

NS 110/10 kV Deçani:

  • Dalja 10 kV Juniku (Kodi: 53000007) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendi: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Poberxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq, Gjocaj …

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i linjës së re kabllovike.

Ndërprerje me kerkesë të palëve të treta.

Dhe në

NS 110/35/10 kV Peja:

  • Dalja 10 kV Radavci (Kodi: 50000004) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendi: Novosella, Radavci, Brestoviku, Dogana dhe Jabllanica e Madhe.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i transformatorit të ri.

Në rajonin e Ferizajt ndërprerje të rrymës do të ketë në

NS 35/10 KV Magurë:

  • Dalja 10 kV Drenicës (Kodi: 41048001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: një pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc, Baincë, Shalë dhe  Krojmir.

Arsyeja e ndërprerjes: Punime në rrjet  në projektin LP Drenica – Komoran.

Në rajonin e Mitrovicës rryma do të ndërpritet në:

NS 35/10 kV Mitrovica 2:

  • TS 10/0.4 kV Blinde e Vjeter Zhabar (Kodi: 71075012012) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

Vendi:  Një pjesë e rrugës së Ulqinit.

Arsyeja e ndërprerjes:  Kyçjet e reja shtëpiake.

Dhe në

NS 110/10 kV Skenderaj:

  • Dalja 10 kV Runiku (Kodi: 74000005) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Klina e Epërme, L.Mecini dhe Berani, Qubreli, Kotorri, Vitaku, Kastrioti, Runiku, Banja, Surigani, Radisheva, Qitakë, Leqina edhe Tërrnova.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i përçuesve dhe i transformatorëve të vjetër.

Kurse, në rajonin e Gjakovës, rryma do të ndërpritet në:

NS 35/10 kV Malisheva:

  • TS 10/0.4 kV Lagjja Limaj & Pompa e Bazendit (Kodi: 82082008011, 82082008009) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendi: Lagjja Limaj dhe Pompa e Bazendit.

Arsyeja e ndërprerjes: Kyçja e konsumatorëve sipas projektit “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2018“, LOT 7 Gjakova.

Dhe në

NS 35/10 kV Malisheva:

  • Dalja 10 kV Kijeva (Kodi: 82082007) 10:00 – 11:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Lidhja e kabllos, Zgjërimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2018“, LOT 7 Gjakova.

Dhe, në rajonin e Gjilanit ndërprerje të energjisë elektrike do të ketë në:

NS 35/10 kV Kllokot:

  • Dalja 10 kV Kllokoti (Kodi: 61065004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Kllokot, Radivojcë, Budrikë, Remnik dhe Xhylekarë.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i linjës së re.