Policia e Trafikut - Foto: KALLXO.com

Mbahet Konferenca “Auditimi i Sigurisë Rrugore dhe Zvogëlimi i Aksidenteve”

Kolegji i Shkencave të Aplikuara Teknike “Tempulli”, Instituti i Sigurisë Rrugore dhe Hulumtimeve në Transport dhe Asociacioni Kosovar i Motorizimit “AMRKS”, sot organizojnë Konferencën e Pestë Ndërkombëtare “Auditimi i sigurisë rrugore dhe zvogëlimi i aksidenteve në trafik”.

Duke qenë se në Kosovë, por edhe në vendet e regjionit viteve të fundit janë duke u ndërtuar rrugë dhe autostrada të reja, padyshim se auditimi i sigurisë rrugore është proces i pashmangshëm, i cili duhet të zbatohet që nga faza e projektimit, ndërtimit dhe të vazhdojë me mbikëqyrjen periodike të rrjetit rrugor, në mënyrë që numri i aksidenteve në rrugë të mbahet në minimum.

Zvogëlimi drastik i numrit të aksidenteve dhe rankimi i lartë në nivelin e sigurisë rrugore, janë vetëm disa nga përparësitë kyçe të shteteve të cilat zbatojnë Auditimin e Sigurisë Rrugore.