Rritet në 66 numri i të vdekurve në Japoni

Numri i vdekjeve nga tajfuni më i keq që ka goditur Japoninë për dekada është rritur në 66 të martën ndërsa shpëtimtarët rrëshqitnin nëpër baltë dhe mbeturina në kërkim për të zhdukurit, dhe ndërsa mijëra shtëpi mbetën pa energji ose ujë.

Pesëmbëdhjetë njerëz mbeten të zhdukur gati tre ditë pasi Tajfuni, tha transmetuesi kombëtar NHK.

Më shumë se 200 njerëz u plagosën nga stuhia, përcjell rtv21.tv.

Numri më i lartë ishte në prefekturën Fukushima në veri të Tokios, ku levat shpërthyen në të paktën 14 vende përgjatë lumit Abukuma, i cili përshkon nëpër një numër qytetesh në prefekturën kryesisht bujqësore.

Të paktën 25 njerëz vdiqën në Fukushima.

Banorët në Koriyama, një nga qytetet më të mëdha të Fukushima, thanë se ata u zunë në befasi nga përmbytja.

Policia po kërkonte shtëpi më shtëpi për t’u siguruar që askush nuk kishte mbetur prapa ose kishte nevojë për ndihmë.

Rreth 133,000 ekonomi familjare ishin pa ujë ndërsa 22,000 kishin mungesë energjie elektrike, duke rënë në qindra mijëra fillimisht të mbetur pa energji, por një shkak shqetësimi në zonat veriore ku temperaturat po bien.