Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 22.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete të dy rajoneve do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Kolonia Ramiz Sadiku (kodi: 19100001078)  nga ora 08:00 deri 10:00.

Vendet: 132. Rr. Sejdi Kryeziu

Arsyeja: Ndërprerje emergjente dhe pastrim i trasesë.

****

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 220/10[kV] Drenas do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] J28 Gllobari 2 (kodi:  16100028 ) në dy termine nga ora 09:30 deri 10:00 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuçak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat 2 (kodi: 14000010)  nga ora 10:00 deri ora  14:00

Vendet: fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i rrjetit të vjetër si dhe trafostacionit 10/0.4kv Kaqanollët.

3.

Nga LP 10kV Fshatrat 1  do të ndërprehen nga ora 10:00 deri  ora 14:00 keta TS-a:

1.TS 10/04[kV] Pompa Dini privat (Kodi: 14000009088)

2.TS 10/04[kV] Konushec 1 (Kodi: 14000009089)

3.TS 10/04[kV] Burricë (Kodi: 14000009091)

4.TS 10/04[kV] Konushefc -Visoket bashkinv. (Kodi: 14000009222)

5.TS 10/04[kV] Konushevc Berishët ZPR 2015 (Kodi: 14000009254)

6.TS 10/04[kV] Sibovc Llapi (Kodi: 14000009365)

7.TS 10/04[kV] Sibovc Zeka (Kodi: 14000009366)

8.TS 10/04[kV] Sibovc i Epërm (Kodi: 14000009224)

Vendet: Fshatrat: Konushec, Buricë dhe Siboc i Ulët, Siboc i Epërm nga një pjesë.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i rrjetit të vjetër si dhe trafostacionit 10/0.4kV Kaqanollët.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/04 kV TSB Lagjja e Spitalit 5 (kodi: 19000078102) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja e Spitalit 5.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas  pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/04 kV Fatos Sinani-Art Construction (kodi: 19000078253) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Objekti Art Construction.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas  pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

3.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/0.4kV TS Dukagjini 3 (kodi: 19000072013)   nga ora 09:00 deri në ora 13:00

Arsyeja: TS Dukagjini 3, një pjesë të rr. Anton Çeta.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gllareva (kodi: 52000009) në dy termine nga ora 11:00 deri 12:00 dhe nga ora 16:00  deri 17:00

Vendet: Dresniku, shkolla, Benita kompani, Gllareva 1, Veselajt 2,3,4, Morinët 5 shkolla, Rixheva 1 dhe 2, Stapanica 2, Zabërgja, Çabiqi 1,2 dhe 3, Gllarevë Antena e Ipko-s, depo M. Jaha, Mirusha transport dhe Lagjja Buzalla.

Arsyeja:  Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Lagjja Haxhaj (kodi: 52000009053) nga ora 11:00 deri 17:00

Vendet: Gllarevë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

LP 10kV Zhuri (kodi: 30035003)  nga ora 10:30 deri 13:30.

Vendet: Fshati Shkozë (një pjesë) dhe Zhur.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, vendosja e shtyllave të reja të tensionit të mesëm dhe largimi i shtyllave të thyera.

****

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hasi II (kodi: 30034003) nga ora 08:30 deri 15:00

Vendet: Lubizhdë, Bregdrin, Luki, Romajë, Kuzhnin, Dedaj, Kabash dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nën tension, dhe punë të  tjera elektrike në kuadër të LOT14, Hasi dhe Krusha e Madhe.

* * *

Punime nga KOSTT-i

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bellobrodi (kodi: 30036008) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bellobradi, Brruti, Kapre, Kosavë, Pllajnik, Shajne, Xërxë e Sharrit, Zgatar, Zym i Sharrit; afariste:ILVA” Buqe, Restoran Dasma Zym, TS-IPKO dhe Vala.

Arsyeja: Punime nga KOSTT-i, punime në eliminimin e rrjedhjes së vajit në TR2 110/35 kV.

2.

TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Komuna Mamushë (kodi: 30034005) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Mamushë, Medevec, Sërbicë e Ulët, Sërbicë e Poshtme dhe Zojz.

Arsyeja: Punime nga KOSTT-i, punime në eliminimin e rrjedhjes së vajit në TR2 110/35 kV.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva do të  ndërprehen këta trafostacione:

1.NS 10/0.4kV TS SENIK (kodi: 82082005016) nga ora 09:30 deri 17:00

2.NS 10/0.4kV TS NUHI ZYLLFAJ (kodi: 82082005017) nga ora 09:30 deri 17:00

3.NS 10/0.4kV TS SENIK II (kodi: 82082005018) nga ora 09:30 deri 17:00

4.NS 10/0.4kV TS LADROVCI I (kodi: 82082005019) nga ora 09:30 deri 17:00

5.NS 10/0.4kV TS. LADROVCI II (kodi: 82082005020) nga ora 09:30 deri 17:00

6.NS 10/0.4kV TS LADROVCI I RI (kodi: 82082005025) nga ora 09:30 deri 17:00

7.NS 10/0.4kV TS LLADRIVCI IV (kodi: 82082005030) nga ora 09:30 deri 17:00

8.NS 10/0.4kV TS SENIK POMPA (kodi: 82082005041) nga ora 09:30 deri 17:00

Vendet: Nga një pjesë e fshatrat Lladroc dhe Senik.

Arsyeja: Projekt investiv, implementimi i punimeve sipas projektit LOT 31, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve.

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mirusha (kodi: 82082002) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumatorë). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave  të tensionit të mesëm.

3.

TS 35/10 kV Malisheva

Nga Dalja 10kV Mirusha do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Damanek te Lapidari (kodi: 82082002029) prej orës 09:00 deri ora 16:30

TS 10/0.4 kV TS Damanek (kodi: 82082002030) prej orës 09:00 deri ora 16:30

TS 10/0.4 kV TS Bubël (kodi: 82082002031) prej orës 09:00 deri ora 16:30

TS 10/0.4 kV TS Damanek 3 (kodi: 82082002039) prej orës 09:00 deri ora 16:30

Vendet: Damanek, Bubel, dhe Damanek Lapidari.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorit dhe ormanit 0.4 kV.

4.

Nga NS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Projekte investive,  vendosja e kabllos së re dhe lidhja e trafos, LOT 14.