Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 23.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1. Nga TS 110/35/10[kV] Prishtina 3 do të ndërpritet:

NS 10/0.4kV TS Proni i Njelmët (kodi: 10000015119)  nga ora 09:00 deri 14:00.

Vendet: 103.Rr.Mitrovica nr.12.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente dhe ndërrimi i përçuesve ajror.

2. NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.2 PR2 – PR7  (kodi: 11000073)  në dy termine nga ora 10:00 deri 10:15 dhe nga ora 14:00 deri 14:15

Vendet: Një pjesë e rr. 1 Tetori, rr. Endmond Hoxha, një pjesë e rr. Isa Kastrati, një pjesë e rr. Ali Kelmendi, një pjesë e rr. Lordi Bajron dhe një pjesë e rr. Bedri Shala.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3. Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.2 PR7 – PR2 (kodi: 19000073) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:15 dhe nga ora 14:00 deri 14:15

Vendet: Një pjesë e rr. Holger Petersen, një pjesë e rr. Hyzri Talla, një pjesë e rr. Hajrulla Abdullahu, një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjesë e rr. Ganimete Terbeshi.

Arsyeja: krijimi I kushteve të punes pa tension, Manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4. Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/0.4 kV Mentor Bytyqi”Prishtina e Re”SH.P.K (kodi: 19000073152) nga orës 10:00 deri në ora 14:15.

Vendet: rr. Holger Petersen – një pjesë.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i kthinave 20 kV në NS 20/0.4 kV Mentor Bytyqi”Prishtina e Re”SH.P.K.

Punime në projekte investive

1. TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja-10(kV) Gllobari (kodi: 16100014)   nga ora 09:00 deri 11:00

Vendet: Gllobari, Vërboci dhe Tërsteniku.

Arsyeja: Me qëllim të eliminimit te vërejtjes së gjetur nga Komisoni për pranim teknik.

Punime nga palët e treta

1. Nga TS 35/10[kV] Mazgit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkabaj  (kodi: 15019002) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:15 dhe nga ora 15:45 deri në orën 16:00.

Vendet: Shkabaj.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2. Nga TS 35/10[kV] Mazgit

NS-net 10/0.4kV do të ndërprehen nga ora 10:00 deri në orën 16:00

1.NS 10/0.4kV  Reforma (kodi: 15019002019)

2.NS 10/0.4kV   Te Bahollët (kodi: 15019002022)

3.NS 10/0.4kV  Te Barakat  (kodi: 15019002023)

4.NS 10/0.4kV   Bujqësia (kodi: 15019002025)

5.NS 10/0.4kV ARS BETON Shkabaj (kodi: 15019002166)

6.NS 10/0.4kV B. Morava (kodi: 15019002024)

7.NS 10/0.4kV Sylevit  (kodi: 15019002026)

8.NS 10/0.4kV  Lagja e re Hade-Shkabaj (kodi: 15019002197)

9.NS 10/0.4kV   Ibrahim Bacaliu “HIB PETROL” shpk (kodi: 15019002214)

10.NS 10/0.4kV Agim Lluka “Radio TV-DUKAGJINI”SH.P.K. (kodi: 15019002226)

11.NS 10/0.4kV GOLDEN IMPERIAL SH.P.K. Driton Hoti  (kodi: 15019002241)

12.NS 10/0.4kV MERCOM COMPANYSH.P.K  (kodi: 15019002252)

13.NS 10/0.4kV  Lagja e re Hade-Shkabaj  (kodi: 15019002245)

14.NS 10/0.4kV Lagja e re Hade-Shkabaj   (kodi: 15019002246)

15.NS 10/0.4kV  Lagja e re Hade-Shkabaj  (kodi: 15019002247)

Vendet: Shkabaj, Gjergj Fishta, Agron Rama, Azem Hajdari, Orlloviq, Hade e Re, Shkabaj Te Reforma.

Arsyeja: Zhvendosja e trafostacionit 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1. Nga NS 110/6[kV] Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6 [kV] G01 Glloboqica (kodi: 42000002  ) nga ora 10:00 deri 15:30

Vendet: fshatrat: Seçishtë, Fusha e Seçishtës, Glloboqicë, Gorancë, Hani Elezit (një pjesë), Krivenik, Lagja e Maliqëve (një pjesë), Lagjja e Re dhe Rezhancë, si dhe rrugët: Të përndjekurve dhe një pjesë e rrugës UÇK.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, punimi i 6 lidhëseve kabllovike të tensionit të mesëm.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1. Nga NS 35/10[kV] Malisheva  do të ndërpritet:

Dalja 10kV Kijeva (kodi: 82082007) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, vendosja e ndarsit linjor

Punime nga palët e treta

1. Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dalja 5 (kodi: 80080013) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Rrugët: 14 Qershori, Bajram Curri, Bujar Roka, Demush Taha, Dërgut Vokshi, Hasan Dashi, Luigj Gurakuqi, Mark Malota, Mihail Grameno, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Përmet Vula, Shefki Shasivari dhe Tahir Efendija.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.