Punime për siguri të sistemit, KEDS njofton ku do të ketë ndërprerje të energjisë nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime në projekte investive dhe punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik. Si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërpritet:

Dalja 10 kV j21 Kodra e Trimave 21 (kodi: 13000010) nga ora 10:00 deri 13:00 .

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, rritja e fuqisë së transformatorit.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërpritet:

Dalja 10 kV J21 Arbëria 5 (kodi: 12000014) nga ora 10:00 deri 13:00.

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, rritja e fuqisë së transformatorit.

****

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV J35 Prishtina e Re (kodi: 19000081)  prej orës 10:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Prishtina e Re dhe rr.Nekibe Kelmendi një pjesë.

Arsyeja: Realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive,  energjizimi i pjesës së mbetur, Projekti LOT 12.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura Terezive (kodi: 81000004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujëz.

Arsyeja: Projekte investive,  energjizimi i pjesës së mbetur, Projekti LOT 12.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pataqani (kodi: 82000001) nga ora 09:00-09:30 dhe nga ora 17:30-18:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm,  Pataçan i Poshtërm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja:  Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

4.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS ZATRIQI (kodi: 82000001019) nga ora 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: fshati Zatriq.

Arsyeja:  Projekte investive, vendosja e  kabllos se re 10 kV si dhe dislokimin e shtyllave te betonit në projektin LOT 41 Pataqani.

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Piskota (kodi: 80080008)  prej orës 09:00 deri në ora 15:00.

Vendet: rrugët: Adonis Byci, Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Dedë Gjon Luli, Ibrahim Fehmiu, Lekë Dukagjini, Mark Lleshi, Mark Malota, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Pashko Vasa dhe  Rruga Tivarit.

Arsyeja: Realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjilan

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërpritet:

Dalja 10kV J20 TS-3 (kodi: 63000020) nga ora 10:45 deri 11:00 dhe nga ora 4:00 deri më 14:30.

Vendet: TSB-Nr-3 (rruga e Prishtinës),TSB-Nr-6 (Qendra e Qytetit) dhe TSB-41 (Qendra e Qytetit).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension dhe ndarja e urave të tensionit të mesëm

2.

Nga TS 35/10 kV Gjilani IV do të ndërpritet:

Dalja 10kV TS. 10 (kodi: 60063002) nga ora 10:45 deri 11:00  dhe nga 14:00 deri 14:30.

Vendet: Rr. Skënderbeu, rr. Gursel Sylejmani, Kodra e Dëshmorëve, te Përmendorja, rr. Shaban & Sami Ukshini.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të pun.s pa tension dhe ndarja e urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 35/10 kV Gjilani IV do të ndërpritet:

NS 10/0.4kV TS te Parku (kodi: 60063002034) nga ora 10:45 deri 14:30 .

Vendet: TS te Parku.

Arsyeja: Shkyçje për shkak te sigurisë- ndërrimi i ndërprerësit.