Kurteshi nuk e komenton aktakuzën e ngritur ndaj tij

Anëtarit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve nga Lëvizja Vetëvendosje, Sami Kurteshi, i është ngritur aktakuzë nga Prokuroria e Prishtinës për veprën penale të sulmit.

Kurteshi është kontaktuar nga KALLXO.com për të marr një qëndrim lidhur me këtë akuzë, por nuk ka komentuar.

Kurteshi në mbledhjen e mbajtur më 23 gusht 2021, kishte kërkuar nga anëtarët e KQZ-së të vendosin maskën si masë mbrojtëse anti-COVID ose të dilnin jashtë.

Ndërsa më 25 gusht, policia kishte hapur rast ndaj Kurteshit.

Lajmin për KALLXO.com e kishin konfirmuar nga Policia e Kosovës.

“Policia ka pranuar informatën rreth orës 12:00 dhe menjëherë ka dalë në vendin e ngjarjes. Ndërkohë që në fazë preliminare janë trajtuar rrethanat e ngjarjes dhe me rekomandimin e Prokurorit të Shtetit është iniciuar një hetim për rastin sulm”, thuhet në përgjigje.

Përfaqësuesi i Lëvizjes Vetëvendosje në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, Sami Kurteshi, ka reaguar ndaj deklaratave se është dyshuar se më 25 gusht e ka sulmuar fizikisht një nëpunës civil të KQZ-së shkaku i mos vendosjes së maskës anti-COVID.

Kurteshi kishte kërkuar nga kryeshefi që ta dërgoj procesverbalin në prokurori për rastin.

Ai, të pranishmëve në sallën e mbledhjes së KQZ-së iu kishte kërkuar që të vendosin maskën.

“I lus personat që e kanë inskenu rastin në media duke gënjyer, e shkuar në polici me dhënë deklarata për mënyrën qysh i kanë keqinformu mediat për rastin e maskave. Ditën kur ka ngjarë ajo kanë qenë 2 mijë e 541 infektime. Unë e kam bo një kërkesë të ligjshme mos me pas njerëz pa maska në institucion”, kishte thënë Kurteshi.

Ai gjithashtu kishte kërkuar nga përgjegjësit që ti dërgojnë kamerat e korridorit në prokurori.

“Kjo është kërkesë e imja e ligjshme”, kishte përfunduar ai.