KEDS tregon se ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 20.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fusha e Pejës (kodi: 50000009) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: Bajraktarët, Kulla e Ministrit, Treboviq, Qunguri, Elsa, Nabërgjan, Lluga, LLabjan dhe Bllagaj.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit te fuqisë.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Agrokosova (kodi: 50000007) nga ora 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Fabrika e bukës, Rruga e Hekurudhes, Agrokosova, Elkosi Te Ceket, Motohia Remont, Demineret, Kristali, Pularia, Kolonia e Sheqeranës, Elkosi te ETC, Buquku, Gacaferi dhe Tyrbeja.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit te fuqisë.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Elkos Group (kodi: 50000008) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: Elkos Group.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit të fuqisë.

4.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Blloku i Banesave (kodi: 50000012) prej orës 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: Objekti banesor Long Life dhe Sh.p.k Brahim Daci.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit të fuqisë.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shtëpia e Armatës (kodi: 31000023) në dy termine nga ora 12:00 deri 12:30 dhe nga ora 15:00 deri 15:30

Vendet: Armata Popullore, Banesat, Asdreni, Mostari, Durmish Asllani dhe rr. Edit Durham.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Durmish Asllani II (kullë) (kodi: 31000023004) nga ora 12:30 deri ora 15:30

Vendet: Rr. Edit Durham.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, riparimi i ormanit të tensionit të ulët.

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Korisha (kodi: 31000010)  nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Komogllava (kodi: 40000009) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë- Ferizaj (1 konsumator) dhe Varosh.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nën tension në projektin, Komogllavë Abazët.

Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gaçka (kodi: 40042002) prej orës 10:00 deri në ora  13:00

Vendet: Fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 10(20)kV siaps zgjidhjes teknike.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV] Mitrovicë do të ndërprehet:

LP 10 kV Shipoli (kodi: 70000001)nga ora 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: fshatrat: Shipol, Vaganicë, Vërnicë dhe Pirq.

Arsyeja:  Projekte investive, përmirësimit të vërejtjeve të dhëna nga komisioni i pranimit teknik, në projektin Shipoli.

Gjakovë

1.

NS 35/10[kV] Malisheva do të ndërprehet:

LP 10kV Banja ( kodi: 82082008) nga ora 09:00 deri ora  16:30

Vendet: Rruga 602 Gjergj Kastrioti – Skenderbeu dhe fshatrat: Banjë dhe Gajrak..

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave dhe vendosja e konzollave për shtyllat nën rrjetin ekzisutes