Asambleja Komunale në Prizren sot zgjedh kryesuesin e saj

Komuna e Prizrenit sot pritet të zgjedhë kryesuesin e ri të Kuvendit Komunal në një mbledhje të jashtëzakonshme të thirrur nga kryetari i komunës, Mytaher Haskuka.

Dorëheqja e kryesuesit të Asamblesë Komunale, Artan Abrashi, i cili është zgjedhur deputet në zgjedhjet e 6 tetorit, e ka lënë Asamblenë Komunale pa kryesues.

Nga muaji nëntor Asambleja Komunale nuk ka mbajtur asnjë mbledhje.

Muharrem Elezkurtaj, i cili edhe në mandatin paraprak ka qenë për një kohë në ulësen e Kuvendit Komunal, do ta zëvendësojë bashkëpartiakun e tij, Artan Abrashi, kryesues paraprak i Asamblesë Komunale të Prizrenit, që pas zgjedhjeve qendrore, fitoi postin e deputetit.

E pikërisht Elezkurtaj do të jetë i propozuari nga Vetëvendosje për kryetar të Asamblesë Komunale.

Ndërsa nga opozita i propozuar për të zënë vendin e kryesuesit është Sulltan Badalli, i cili tashmë është asamblist i PDK-së.

Largimi i NISMA-s nga koalicioni me Vetëvendosjen e LDK-në në Prizren ka ndryshuar raportin e votave dhe numrave në Asamblenë Komunale të kësaj komune.

Opozita në Prizren së bashku përbëjnë 21 vota.

Kryetari i Asamblesë së Prizrenit fiton ulëse në Kuvend