Kryeministri Ramush Haradinaj dhe ministri i FSK-së, Rrustem Berisha - Foto: Facebook

Haradinaj i përgjigjet NATO-s për transformimin e FSK-së

Kryeministri Ramush Haradinaj, i është përgjigjur paralajmërimeve të NATO-s për pasoja, në rast se ndodhë transformimi i FSK-së.

Haradinaj tha sot në Kuvend Ushtria do të kalojë  me 14 dhjetor në mënyrë të dinjitetshme.

“Krijimi i Ushtrisë të Kosovës, mandatimi javën që vjen me 14, është proces i brendshëm, vendim sovran i vendit, është në përputhje me kushtetutën tonë, e cila është një ndër më të avancuarat në botë. Aleanca e NATO-s ka peshë të madhe në vendimet e veta për Kosovën, mirëpo, Kosova është e sigurt që asnjëherë nuk do të rrezikojë marrëdhëniet me NATO-n. Kemi plotësuar kushtet bazike për të quar para me ushtrinë tonë”, tha Haradinaj.

Ndër të tjera, Haradinaj shtoi se ushtria e Kosovës do të ofrojë siguri.

NATO ia tërheq vërejtjen Kosovës për ushtrinë

NATO: Pasoja serioze për Kosovën nëse e krijon ushtrinë

 

06 Dhjetor 2018 - 11:46

Emirjeta Vllahiu 06/12/2018 - 11:46
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend