EKSKLUZIVE: Aleksandër Lumezi në Jeta në Kosovë

Në intervistën e parë televizive që nga koha kur është dekretuar kryeprokuror i shtetit, kryeprokurori Aleksandër Lumezi është përgjigjur në dhjetëra pyetje të autores së “Jeta në Kosovë” Jeta Xharra rreth aktivitetit të prokurorisë, përfshirë aferën e provimit të jurisprudencës dhe aferën “pronto”.

Intervista e cilat transmetohet të enjten nga ora 20 e 20 sjell përgjigje në shumë pyetje duke përfshirë:

Aferën “pronto” dhe përfshirjen e njerëzve të prokurorisë në të

Hetimet rreth diplomës së Lumezit dhe akuzat e ish- prokurorit Nazmi Mustafi

Deklaratat e prokurorit special Ali Rexha rreth të kaluarës së Lumezit

Takimet dhe drekat e kryeprokurorit me Hajredin Kuçin

Takimet e kryeprokurorit meEIlmi Reçicën dhe Xhavit Halitin

Akuzat se aksione të prokurorisë ishin paraprirë nga deklaratat publike të kreut të Kuvendit Kadri Veseli

Në pyetjet rreth hetimeve të cilat janë duke u zhvilluar,  kryeprokurori ka dhënë përgjigje rreth:

Hetimeve rreth dosjes së Komunës së Prishtinës.

Hetimeve për autostradën

Hetimeve për privatizimin e KEDS-it

Hetimeve për listat e veteranëve

Hetimeve për Njësinë e Krimeve Ekonomike në polici

Hetimeve për Administratën Tatimore.

Në pyetje të tjera, Kryeprokurori ka dhënë përgjigje për dështimin e aktakuzave të korrupsionit përfshirë dështimin e aktakuzës ndaj Fatmir Limajt , e ish kreut të OShP-së Hysni Hoxhës.

Intervista do transmetohet të enjten nga ora 20 e 20 në RTK dhe në Facebook të KALLXO.com