Postet nga: AShAK

Mbahet mbledhje komemorative për Edi Shukriun 

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës ka mbajtur sot një mbledhje komemorative për të kujtuar anëtaren e saj, Edi Shukriun.

Vdes arkeologia Edi Shukriu

Ka vdekur sot arkeologia Edi Shukriu, anëtare e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

Analiza për rrezikun nga Serbia përplasë kryetarin Kraja me akademikët e Seksionit të Shkenca Shoqërore në ASHAK

Seksioni i Shkencave Shoqërore së Akademisë së Arteve dhe Shkencave të Kosovës, ka reaguar ndaj publikimit të analizës “Synimet destabilizuese të Serbisë në Kosovë dhe në Ballkanin ...

Hapet në Prishtinë ekspozita me abetaret e vjetra të shqipes - FOTO

Organizuar nga Akademia e Arteve dhe Shkencave të Kosovës (AShAK) në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë (BKSh)  dhe Qendrës Kombëtare të Librit ...

Në Prishtinë shënohet 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Organizuar nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë po mbahet sot në Prishtinë konferenca shkencore, "Shqipja standarde sot".

Fototeka që ruan pjesë të historisë së shtetit të Kosovës - VIDEO

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës (ASHAK)  ka edhe Fototekën e saj. Në këtë Fototekë që ndodhet në Arkivin Qendror në Prishtinë ruhen mbi 3000 fotografi.

Kryeakademiku Kraja: Asociacioni nuk bëhet për të drejtat e serbëve por për ta minuar Kosovën

Në një intervistë për KALLXO.com, kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, Mehmet Kraja ka folur për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë ...

ASHAK dhe ASHSH nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë kanë nënshkruar sot Protokollin e bashkëpunimit për vitet 2022-2023.