Të dobishme dhe më pak të njohura: Provoni këto opsione në Viber

Viber vjen me një numër të madh opsionesh të dobishme që shpesh anashkalohen. Ne kemi zgjedhur veçoritë më të dobishme të aplikacionit Rakuten që përmirësojnë në mënyrë dramatike përvojën me këtë aplikacion.

Skiconi nëpër foto

Zgjidhni një foto dhe mund të filloni ta vizatoni ose modifikoni. Kjo veçori është më e dobishme për talljet me miqtë në biseda. Për të vizatuar në një foto, hapeni atë në Viber, shtypni tri pikat vertikale dhe zgjidhni ‘Doodle this Photo’. Kur të keni mbaruar, thjesht dërgoni foton.

Stickers shtëpiak

Viber ofron një mundësi për të krijuar stickers (ngjitëse). Ju mund t’i zgjidhni ndonjë nga fotot tuaja dhe ta ktheni atë në një ngjitëse dhe më pas ta ndani me të gjithë. Për të krijuar një ngjitëse, futuni në bisedë dhe shtypni butonin ‘Add’ në menynë e ngjitëseve. Pastaj zgjidhni opsionin për të krijuar një ngjitëse (Create Stickers). Zgjidhni një foto dhe dizajnoni një ngjitëse në ekranin e redaktimit dhe më pas e konfirmoni atë. Në menynë Sticker market, më pas, klikoni në butonin Create Sticker që ndodhet në krye të faqes, ku mund të bëni një afishe të çdo forme dhe madhësie.

Galeritë brenda bisedave

Nëse dëshironi të shikoni të gjitha fotot që i keni shkëmbyer në një bisedë, ekziston një mundësi për këtë. Në çdo bisedë, mund të kaloni në galeri dhe t’i shihni të gjitha fotot e dërguara. Ju duhet t’a shihni një galeri fotografish ku mund të zgjidhni, të ridërgoni ose të ruani në pajisjen tuaj.

Aktivizoni njoftimet inteligjente

Nëse pranoni një mesazh në një bisedë, ai do të grupohet me mesazhe të tjera të palexuara nga i njëjti dërgues. Kjo do të thotë që, nëse një nga kontaktet tuaja çabonohet, do të merrni vetëm një njoftim që i grupon të gjitha mesazhet e tyre në një grup të thjeshtë. Kjo është pikërisht arsyeja pse njoftimet inteligjente janë shumë të dobishme në rastin e bisedave të biznesit.

Bashkohuni me thirrjet zanore në grup

A keni një grup miqsh të dashur me të cilët dëshironi t’i ndani lajmet e mira? Viber mundëson biseda zanore në grup me disa persona njëherësh. Nëse jeni duke u marrë me shumë punë dhe duhet të kontaktoni disa klientë në të njëjtën kohë, ky opsion mund t’ju kursejë pak kohë. Për t’i ftuar ata, thjesht telefononi një kontakt dhe më pas zgjidhni të shtoni njerëz në bisedë nën “Add to call”. Zgjidhni kontakte të tjera në të njëjtën mënyrë dhe nëse rastësisht nuk janë ndër kontaktet tuaja, futni numrin e tyre./tportal.hr

Përgatiti: Nuhi Shala