Ilustrim: Foto: MakeUseOf

Si ta bllokoni një numër telefoni në iPhone-n tuaj?

Mund ta bllokoni një numër në iPhone nga cilido prej këtyre tri aplikacioneve: Phone, FaceTime ose Messages.

Telefonuesit e fshehtë, dërguesit epostës elektronike në telefon, tregtarë telemarketësh – sido që të doni t’i quani ata, ata janë të bezdisshëm. Sinqerisht, është mbresëlënëse që kompanitë ende e provojnë teknikën me dekada të vjetra në këtë epokë. Për fat të keq, shumë njerëz ende bien në këtë kurth (përndryshe kompanitë do ta kishin ndaluar ta bënin atë).

Sipas faqes amerikane pwr teknologji, MakeUseOf, për t’i parandaluar thirrjet e përsëritura të padëshiruara, le t’i shohim disa metoda që mund t’i përdorni për ta bllokuar një numër telefoni në iPhonen tuaj.          

Si ta bllokoni një numër në aplikacionin e telefonit të iPhone tuaj

Ofruesit e shërbimeve celulare si T-Mobile kanë një veçori “Scam Likely” për të ndihmuar në paralajmërimin e përdoruesve. Sidoqoftë, duke mos ditur se nga kush vjen thirrja, ka të ngjarë që ju t’i jeni përgjigjur disa prej këtyre thirrjeve të padëshiruara gjithsesi.

Ne kemi trajtuar më parë se si t’i bllokoni thirrjet në Android, por këtu është mënyra e parë për të bllokuar një numër në iPhone-n tuaj, nëpërmjet aplikacionit Phone.

  1. Hapni aplikacionin Phone.
  2. Prekni RecentsTë fundit.
  3. Gjeni numrin ose kontaktin që dëshironi ta bllokoni.
  4. Prekni ikonën Information  (i).
  5. Lëvizni poshtë dhe klikoni lehtë mbi Block this Caller

 

Foto: MakeUseOf

Si ta bllokoni një numër në aplikacionin FaceTime të iPhone tuaj?

Ju gjithashtu mund të dëshironi t’i bllokoni telefonuesit nga aplikacioni FaceTime

  1. Hapni aplikacionin FaceTime.
  2. Gjeni kontaktin që dëshironi të bllokoni.
  3. Prekni ikonën Information (i) pranë tyre.
  4. Lëvizni poshtë dhe klikoni lehtë mbi Block this Caller.