Ilustrim

Gjërat që pavetëdijshëm i bëni gabim

Të gjithë mundohen të jenë sa më të kujdesshëm në rutinën e tyre jetësore.

Por gjatë kësaj rutine shpesh ndodh që disa gjëra i kemi bërë gabim.

Këto janë disa prej tyre:

Pastroni dhëmbët pas kafesë

Është e vërtetë se acidi ose sheqeri në kafe, pijet e gazuara dhe lëngjet e frutave krijojnë predhën e jashtme të dhëmbëve tuaj, të quajtur smalt. Por mos u mundoni t’i pastroni menjëherë, në vend të kësaj, shaj me ujë dhe pritni të paktën 1 orë para se të pastroni. Edhe më mirë, pastro para se të pish.

Ju notoni me flokë të thatë

Uji i pishinës ka kimikate që dëmtojnë flokët, por nëse i lagni me ujë të kripur para se të notoni, nuk mund të thith aq shumë kimikate në pishinë.

Pastroni veshët tuaj

Mund të ndiheni mirë, por shkopinjtë e pambukut në fakt e shtyjnë dylli në thellësi. Për më tepër, mund të dëmtojë edhe veshët tuaj ose kockat e vogla që ju ndihmojnë të dëgjoni. Por nëse ndini se veshët tuaj ndihen të plotë, ju dëgjoni tingëllim, ose keni probleme dëgjimi, shikoni mjekun tuaj. Ai mund të vendosë se si të hiqni sigurisht dylli.

Ju qëndroni në dush me avull

Ujë i nxehtë thanë lëkurën, në vend të kësaj bëni dush të shpejtë. Ju duhet të dini se temperatura është shumë e nxehtë dhe dëmton lëkurën.

Pastroni me sapun zonat tuaja të ndjeshme

Vulva dhe vagina janë shumë të ndjeshme. Pra, nëse pastroni ato me sapun të ashpër që janë aromatike ata mund të prishin ekuilibrin e baktereve që e mbajnë zonën e shëndetshme. E gjitha që ju duhet është sapun i thjeshtë për të larë butësisht nëpër zonë çdo ditë.