Postet nga: këshilla

Këshillat e mjekëve psikologë në kohën e pandemisë

Specialistët e shëndetit mendor rekomandojnë që në këto ditë të vështira izolimi, njerëzit duhet gjejnë mënyra për të lëvizur, për të ...

Si të kujdesemi për shëndetin mendor gjatë pandemisë?

Një libër i mirë, një fjalim kualitativ, stërvitjet fizike, jogat, bisedat virtuale me shoqërinë, janë vetëm disa nga aktivitetet relaksuese të cilat mund të ndikojnë në ...

Mediat nga rajoni transmetojnë pohime të pabaza të profesorit nga Maqedonia

Virusi Covid 19 nuk është i ri, as nuk bëhet fjalë për sëmundje karantine, kurse njerëzit me shumë lehtësi lidhen në respiratorë’. Kjo është pjesë e ...

Studim - Pse gjatë COVID-19 duhet shmangur ecjen, vrapimin apo ngasjen e biçikletës afër njëri-tjetrit

Cila duhet të jetë distanca e sigurt kur vraponi, kur ngisni biçikletën apo ecni gjatë kësaj epoke të COVID-19 herë?

Këshilla praktike se si të ruani miellin në shtëpi

Ruajtja e miellit duket gjëja më e thjeshtë në botë. Në të vërtetë, është krejt e kundërta. Të gjitha llojet e miellit – ai shumë përdorimesh, i ...

Coronavirusi - Këshilla nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë për qëndrimin në karantinë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë ka nxjerrë një listë të udhëzimeve se si të parandalohet përhapja e COVID-19 nëpër shtëpi dhe nëpë...

Si bëhet vetizolimi? Këshilla nga eksperti - VIDEO

Infektologu në Klinikën Infektive, Valbon Krasniqi në emisionin “Argument Plus” të RTV21 foli për rëndësinë e izolimit për shkak të rrezikut të infektimit me coronavirus.

Këshilla shëndetësore të pavërteta për coronavirusin që duhet t’i injoroni