Postet nga: Hulumtimi

Dosja e lajmeve të rreme dhe dezinformimi në sferën e sigurisë 

Lajmet e rreme dhe dezinformimi janë diskutuar në emisionin “Kallxo përnime” të datës 24.03.2024. Të shpeshta në Kosovë janë lajmet e rreme që kanë të bëjnë me sferë...

ADN-ja e 250,000 njerëzve hedh dritë mbi efektet e fshehura të varfërisë

Një studim në shkallë të gjerë që përfshin mijëra vullnetarë nga komunitetet e margjinalizuara ka zbuluar 275 milionë variante gjenetike të paidentifikuara më parë.

Hulumtimi i KALLXO për kontrabandën në veri, mbi 23 vite burgim për policët kufitar

Gjykata Themelore në Prishtinë i shpalli fajtor dhe i dënoi 13 nga 19 policët e akuzuar për keqpërdorim të pozitës zyrtare në bashkëkryerje për kontrabandimin ...

Studimi i ri: “COVID-i i gjatë” mund të shkaktojë anomali në organet kryesore

Personat që kanë vuajtur më gjatë prej COVID-19 – sëmundjes që e shkakton koronavirusi – kanë më shumë gjasa të përjetojnë dëmtim të organeve, ka treguar një studim i ...

Gazetari i KALLXO.com, Kreshnik Gashi, fiton çmimin e parë të BE-së për gazetari hulumtuese

Gazetari i KALLXO.com, Kreshnik Gashi, ka fituar çmimin e parë të Bashkimit Europian (BE) për gazetari hulumtuese për vitin 2023 për Kosovë.

“Jeta në Kosovë” fiton betejën në gjykatë për rastin Devolli 

Gjykata e Prishtinës ka anuluar vendimin e Komisionit të Pavarur të Mediave, KPM-së, me të cilin emisionit “Jeta në Kosovë” KPM i kishte shqiptuar vërejtje pas transmetimit të ...

Hulumtimi i Kallxo Përnime, ndalohen për 48 orë Faruk Mujka dhe Hysen Muzliukaj

Prokuroria Speciale ka njoftuar se janë dërguar në mbajtje për 48 orë, ish-nënkryetari i Komunës së Mitrovicës së Jugut, Faruk Mujka dhe ish-drejtori i Kadastrit në ...

Dosja e KALLXO.com, arrestohet Faruk Mujka

Burime të KALLXO.com brenda Prokurorisë, kane sqaruar se arrestimi i ish-nënkryetarit të Komunës së Mitrovicës, Faruk Mujka është bërë pas hulumtimit të emisionit Kallxo Pë...