Postet nga: Edukimi

Nëse dëshironi që fëmijët tuaj të jenë të lumtur, bëjini ata përgjegjës për gjërat e tyre

Aftësia për t’i përmbushur detyrimet varet nga zhvillimi evolucionar i çdo fëmije, modeli edukativ me të cilin janë rritur dhe sa kërkues janë të ...

Kervan: Dokumentet në gjuhën turke në Prizren lëshohen vetëm me kërkesë të qytetarëve

Enis Kervan, deputet nga Grupi Parlamentar multietnik në Kuvendin e Kosovës ka thënë se në komunat ku gjuha turke është zyrtare,  ligji zhvillohet në mënyrë më të ...

Trajnimi ideal për fëmijët tuaj

Padyshim se investimi më i mirë që mund ta bëjë prindi është investimin në edukimin e fëmijëve.

Si ndikon rrahja në personalitetin e fëmijës

Se a duhet rrahur apo jo fëmija është ende një debat i nxehtë në botën Perëndimore.

Çrregullimet e sjelljes te fëmijët dhe menaxhimi i tyre

Çrregullimet e sjelljes te fëmijët dhe menaxhimi i tyre

Visar Sadiku, specialist i psikologjisë klinike, ka folur lidhur me çregullimet e sjelljes tek fëmijët.

22 organizata rinore përfitojnë nga fondet e Ministrisë së Kulturës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi,  sot ka nënshkruar kontratat me 22 organizata rinore, përfituese të shpalljes së fundit nga ana e MKRS-së, për Edukim ...

Luftimi i Ekstremizmit Online Përmes Edukimit

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), organizon konferencën njëditore “Edukimi, çelës për t’u përballur me ekstremizmin dhe radikalizmin online”.

6 Thënie nga Davosi për të Ardhmen e Arsimit

E ardhmja e punës do të duket shumë e ndryshme, pasi automatizimi dhe inteligjenca artificiale bëjnë që shumë manualë dhe punë të përsëritura të dalin nga ...