Postet nga: COVID

Pfizer dhe BioNTech nisin provat klinike për vaksinën kundër Omicronit

Kompanitë Pfizer dhe BioNTech njoftuan më 25 janar se kanë nisur provat klinike për të testuar një version të ri të vaksinës së tyre, që është veçanërisht ...

"Për vaksinën e tretë nuk e kam kohën, për PCR nuk i kam 30 euro"

Vendimi i Qeverisë së Kosovës, që kërkon nga qytetarët që duan të hyjnë në shtet të paraqesin dëshminë e vaksinimit kundër koronavirusit me tri doza, ...

Përforcuesit e vakasinave ofrojnë mbrojtjen më të mirë kundër variantit Omicron

Tri studime të reja të mëdha nga Qendrat e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, CDC, e vënë në pah rëndësinë e marrjes ...

OBSh vlerëson se fundi i pandemisë është ende larg

Shefi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, OBSH, paralajmëroi të martën se pandemia "nuk ka përfunduar", duke shtuar se variante të reja ka të ...

Kina ndalon shitjen e biletave për Olimpiadë për shkak të pandemisë

Kina ka anuluar shitjen e biletave për publikun për Olimpiadën Dimërore që do të mbahet në Pekin, për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Pacientët me sëmundje reumatike dhe vaksinimi anti-COVID

Pacientët që kanë sëmundje reumatike duhet të vaksinohen me vaksinën ANTI-COVID në përputhje me rekomandimet e institucioneve shëndetësore.

 OBSh paralajmëron mundësinë e shfaqjes së varianteve të reja COVID-19 plotësisht rezistente ndaj vaksinave  

 

Keqkuptimet rreth vaksinave rrezikojnë jetën e shtatzënave

Mënyra e duhur për të mundur sëmundjet është vaksinimi. Vaksina nuk është terminologji e panjohur për ne. Përkundrazi, ne marrim vaksina që nga momenti i ...