Zyrtare - Këto janë rezultatet e zgjedhjeve për kryetarë të komunave

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka bërë shpalljen e rezultateve përfundimtare të raundit të parë të Zgjedhjeve për kryetarë të Komunave.

Lista e rezultateve të komunave:

Deçan: Bashkim Ramosaj nga AAK ka 64.90 për qind të votave dhe Kushtrim Dobruna nga LDK me 19.25 për qind.

Gjakovë: Ardian Gjini nga AAK ka fituar 25.76 për qind të votave, ndërsa Mimoza Kusari ka 37.20 për qind. Gjakova shkon në raundin e dytë.

Gllogoci: Ramiz Lladrovci ka 45.50 për qind, ndërsa Driton Ajazi nga DD 30.50 për qind. Shkon në rundin e dytë.

Gjilan: Alban Hyseni nga LVV ka 44.71 për qind, ndërsa Lutfi Haziri LDK 43.51 për qind. Shkon në balotazh.

Dragash: Bexhet Xheladini nga LDK ka fituar 35.69 për qind të votave, ndërsa Shaban Shabani nga PDK 32.56 për qind. Shkon në balotazh.

Istog: Ilir Ferati nga LDK 41.9 për qind, ndërsa Bekë Berisha 26.49 për qind. Shkon në balotazh.

Kaçanik: Besim Ilazi PDK 44.67 për qind, ndërsa Jeton Raka 33.36 për qind. Shkon në balotazh.

Klinë:  Zenun Elezaj AAK 43.33  dhe Esat Raci PDK 27.42 për qind. Shkon në balotazh.

Fushë Kosovë: Burim Berisha 49.72 dhe Enver Bajqinca LVV 25.58 për qind. Shkon në balotazh.

Qëndron Kastrati 32.52 për qind dhe Kadri Rrahimaj nga LVV 31.01 për qind. Shkon në balotazh.

Mitrovicë e Jugut fiton Bedri Hamza nga PDK me 53.69 për qind, Agim Bahtiri nga LVV 34.53 për qind.

Leposaviq:  Zoran Todiq 97.85 për qind, Shaqir Hetemi nga PDK me 2.15 për qind.

Lipjan: Imri Ahemti 56.42 LDK për qind Adnan Rrustemi LVV 23,36 për qind fiton pa balotazh.

Novobërd: Sasha Miloseviç 63.19 për qind, Bajrush Imeri nga LDK 24.79 për qind.

Obiliq: Xhafer Gashi 48.12 për qind dhe Halil Thaqi LVV 20.19 për qind. Shkon në balotazh.

Rahovec: Smajl Latifi AAK 47.18 për qind, ndërsa Visar Korenica LVV 24.84 për qind. Shkon në balotazh.

Pejë: Gazmend Muhaxheri LDK 60.49 për qind ndërsa Gazmend Agusholli LVV 22, 32 për qind.

Podujevë: Ekrem Hyseni nga LDK me 44,20 për qind, Shpejtim Bulliqi LVV 44,16 për qind.  Shkon në balotazh.

Prishtinë: Arben Vitia nga LVV me 42,54 për qind dhe Përparim Rama nga LDK me 29,17 për qind. Shkon në balotazh.

Prizren: Mytaher Haskuka LVV 40.41 për qind dhe Shaqir Totaj 31.36 për qind. Shkon në balotazh.

Skënderaj: Fadil Nura nga PDK 57.39 për qind dhe Bekim Jashari 40,74 për qind.

Shtime: Qemajl Aliu LVV 45.29 për qind dhe Naim Ismajli PDK 44,23 për qind. Shkon në balotazh.

Shtërpcë: Dalivor Jevtiq Lista Serbe 59,70 dhe Slavisa Asilevis 16,02 për qind.

Suharekë: Bali Muharremaj AAK 51.30 për qind dhe Arian Shala nga LDK 30,57 për qind.

Ferizaj: Agim Aliu PDK me 62, 38 për qind dhe Valon Ramadani nga LVV me 26,05 për qind.

Viti: Sokol Haliti LDK 41.30 për qind Arsim Ademi LVV 34, 50 për qind. Shkon në balotazh.

Vushtrri:  Ferit Idrizi PDK me 34,81 për qind  dhe Xhafer Tahiri LDK 33,82 për qind. Shkon në balotazh.

Zubin Potok: Sergan Bulevic nga Lista Serbe me  83,53 për qnid dhe Slavica Bulevac 9,76 për qind.

Zvecan: Dragisha Milloviç Lista Serbe me 98, 43 për qind, Slanta Petoviç kandidate e pavarur me 1,56 për qind.

Malishevë: Ekrem Kastrati Nisma Social Demokrate me 34.08 për qind, Isni Kilaj nga PDK me 28,32 për qind. Shkon në balotazh.

Junik: Agron Kuqi nga AAK me 45.19 për qind, ndërsa Ruzhdi Shehu nga LDK me 44.21 për qind. Shkon në balotazh.

Mamushë: Abduhadi Krasniq nga KDTP ka 48.92 për qind Arif Butuç nga KATP 36,95 për qind. Shkon në balotazh.

Graqanica: Liljana Subriq nga Lista serbe 77,93 për qind, ndërsa Ranimir Stojanovië, kandidatë i pavarur me 22.07 për qind.

Rranillug: Katarina Ristiv – Iliç me 100 për qind të votave.

Partesh: Dragan Petkoviç nga Lista Serbe me 75.35 për qind, ndërsa Nena Cetkoviç 21.25 për qind.

Kllokot: Vladan Bogdanoviç nga Lista Serbe me 41.01 për qind ndërsa Strahinja Spasiq nga GI SNS me 36.33 për qind. Shkon në balotazh.

Mitrovicë e Veriut: Milan Radojeviq nga Lista Serbe me 91,12 për qind Erden Atiç nga iniciativa qytetare Mitrovica me 8,88 për qind.

Hani i Elezit: Mehmet Ballazhi PDK 51,33 për qind dhe Refki Suma, kandidat i pavarur me 42.41 për qind.

Sa i përket komunës së Hanit të Elezit, Alim Rama, anëtarë i KQZ-së nga LVV tha se është një ankesë për Komunën e Hanit të Elezit dhe duhet të mos shpallen rezultatet.

Në anën tjetër, Arianit Elshani tha se kanë kërkuar të shkojnë në pako të gjitha rezultatet dhe të pritet vendimi nga PZAP dhe nga Gjykata Supreme.