Punimet në rrjetin elektrik, KEDS njofton se ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 18.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekollë-Hajkobillë (kodi: 14016004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

NS 220/10[kV] DrenasNga LP 10 kV J28 Llapushniku do të ndërprehet:

TS 10/040kV TS Kleqkë (kodi: 16100028194) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Kleqkës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, bartja e rrjetit të tensionit të ulët në 5 shtylla të reja  dhe demontimi i të vjetrave.

3.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Grashticë Radashec (kodi: 14016001) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, vendosja e tokëzimit në shtylla dhe konzolla.

4.

NS 220/35/10[kV] Podujeva

Nga  Dalja 10[kV] Fshatrat 2 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Shakovic shkolla 1 (kodi: 14000010098 )  prej orës 10:30 deri në ora 14:00

Vendet: Koliq, Ballaban dhe Nishevc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, vendosja e shtyllave të betonit 9/1000 dhe shtrirja e kabllos ABC 0.4 [kV].

5.

NS 35/10 [kV] Fushë-Kosovë

Nga  Dalja 10[kV] Dalja F.K nr.4 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS F.K. Proni (kodi: 10012084025 )  prej orës 08:00 deri në ora 11:00

Vendet: rr. Vëllezërit Fazliu Nr.24.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

6.

NS 110/35/10 [kV] Palaj

Nga  Dalja 10[kV] Prelluzha do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Lumi i Madh –  fshati  (kodi: 18024003086 )  prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lumi i Madh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 6 do të ndërprehen:

NS 10/0.4 [kV] TS BEN-AF  (kodi: 19100017065) nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4 [kV] TS  Menza 1 (kodi: 19100017016) nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4 [kV] TS Konvikti 1 (kodi: 19100017015) nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4 [kV] TS S 11 (kodi: 19100017056) nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4 [kV] TS Raifasen Banka (kodi: 19100017069) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Musine Kokollari Te Elektrokosova, rr.Agim Ramadani, Ulpiana C7 Hy VI, Nr. 14, rr. Rexhep Mala.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjave të reja, në projektin LOT 43 (2022) Feeder 3.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Loxha (kodi: 51000008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Isniq, Lebush, Strellc i Epër dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Peqani (kodi: 32000007) nga ora 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhel, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllace dhe Pompat e benzinës Bes Co.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

* * *

Punime në projekte investive

1.

NS 110/35/10kV Lipjani

Nga Dalja 10kV Kraishta do të ndërprehet:

TS Ribar i Madhë – Grejçevcët (kodi: 41000002054) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Ribar i Madh – Grejçevcët.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e kabllove të tensionit të ulët nga ormani shpërndarës deri në dalje te Trafos, lartë.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Novolani (kodi: 73000005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10 [kV].

* * *

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10(20) kV Vushtrria 2

Nga Dalja 10kV Maxhunaj do të ndërprehen

Në Stabilimentin shpërndarës Maxhunaj- Drejtimi i Samadregjës, këta trafostacione  nga ora 08:00 deri 15:00

1.NS 10/0.4kV Maxhunaj ish Mulliri(kodi:73000011017)

2.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Sadikaj)(kodi:73000011019)

3.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Zekollt)(kodi:73000011020)

4.NS 10/0.4kV Maxhunaj Mulliri (kodi:73000011021)

5.NS 10/0.4kV TSK Maxhunaj (kodi:73000011022)

6.NS 10/0.4kV Përball KFOR(kodi:73000011055)

7.NS 10/0.4kV Te Xhamia(kodi:73000011056)

8.NS 10/0.4kV Tsshb Maxhunaj(kodi:73000011023)

9.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Zenovit)(kodi:73000011045)

10.NS 10/0.4kV TSSH Mekaniku(kodi:73000011050)

11.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Danovitë)(kodi:73000011041)

12.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Bekteshi)(kodi:73000011044)

13.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Shkolla)(kodi:73000011043)

14.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Kadrija)(kodi:73000011024)

15.NS 10/0.4kV Vilancë (kodi:73000011025)

16.NS 10/0.4kV Vilancë (kodi:73000011054)

17.NS 10/0.4kV Bajram Maxhuni (kodi:73000011046)

18.NS 10/0.4kV Vilancë-2(kodi:73000011002)

19.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-3 (Ahmetaj)(kodi:73000011036)

20.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Qokollët)(kodi:73000011042)

21.NS 10/0.4kV Dumnicë (Latifaj)(kodi:73000011051)

22.NS 10/0.4kV TSSH Dumnicë L .Abazi(kodi:73000011053)

23.NS 10/0.4kV Ropicë(kodi:73000011026)

24.NS 10/0.4kV Ropicë (Rezhanët)(kodi:73000011034)

25.NS 10/0.4kV Ropicë (Malokët)(kodi:73000011052)

26.NS 10/0.4kV Ropice lagjja Gashi(kodi:73000011057)

27.NS 10/0.4kV Bashollët (kodi:73000011027)

28.NS 10/0.4kV Samadregjë(kodi:73000011028)

29.NS 10/0.4kV Sopjanët(kodi:73000011029)

30.NS 10/0.4kV TSSH Shalakët(kodi:73000011030)

31.NS 10/0.4kV Samadregjë (Shkolla)(kodi:73000011031)

32.NS 10/0.4kV Gurthyesi (Ceceli)(kodi:73000011047)

33.NS 10/0.4kV Samadregjë (Malokët)(kodi:73000011048)

34.NS 10/0.4kV Ceceli (kodi:73000011032)

35.NS 10/0.4kV Sllakovcë (kodi:73000011033)

36.NS 10/0.4kV Zagori (kodi:73000011035)

37.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-1(Rrustollët)(kodi:73000011037)

38.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-2 (Balovit)(kodi:73000011038)

39.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Shkolla)(kodi:73000011039)

40.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme(kodi:73000011040)

41.NS 10/0.4kV TS Naim Haradinaj(kodi:73000011058)

42.NS 10/0.4kV TS Faton Syla(kodi:73000011059)

Vendet: Maxhunaj, Dumnicë e Ulët, Vilancë, Ropicë, Brezhnicë, Samadrexhë dhe Dumicë e Mesme.

Arsyeja: Projekte investive, montimi i shtyllave të reja të betonit për projektin LOT2 Mitrovica-Nedakovci-22 MV1-02/702.

 Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00  deri në ora 16:00.

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Viliam Voker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Uiliam Uoker; fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

 Gjilan

 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1

TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Zhegra (kodi: 61066006) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Zhegera, Lladova, Llashtica (nje pjese), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhitë, Isufaj, erziaj, Demirët dhe Stanqiq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS NS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Spitali ( Kodi: 63000018) prej orës 09:00 deri  në ora 15:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani (një pjesë), Arben Isufi (një pjesë), Bekim Berisha (një pjesë), Bahtir Jahiri, Idriz Seferi, 7 Shtatori (një pjesë), Fadil Jakupi (një pjesë), Ferizajt, Hasan Remniku, Kodra e Dëshmorëve, Lagjja e Malësisë, Lot Vaka (një pjesë), Murat Kryeziu, Naser Azemi (një pjesë), Nazim Budrika, Pas Kosova-Petrollit (një pjesë), Qarkore (një pjesë), Ramadan Zeka, Ramiz Cërnica, Rizah Poliqka (një pjesë) dhe një pjesë e fshatit Livoç i Ulët.Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.