Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 10.06.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe nga palë të treta.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

NS 35/10kV Mazgiti do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Milloshevë (kodi: 15019005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00 .

Vendet: Milloshevë, Babin Movc, Gracë, Zekirja Rashit Rexhepi,”CALIFORNIA COMPLEX”SH.P.K-Njazi Miftari, Fitim Gjata “DAJA”N.T, AKTIVA SH.P.K KESH 2  Burim Selmani, Stanofc Kaçandollët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërpritet:

TS 10/0.4kV Shakovicë shkolla 1 (kodi: 14000010098) nga ora 10:30 deri në ora 15:00.

Vendet: Shakovic shkolla 1.

Arsyeja: Ndërprerje për shkaqe sigurie, vendosja e shtyllave të betonit 9/1000.

Pejë

1.

NS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Radavci (kodi: 50000004) prej orës 09:00 deri në ora 13:30 .

Vendet: Vitomiricë, Brestovik, një pjesë e Novosellës, Jabllanicë e Vogël, Jabllanicë e Madhe dhe Hidrocentrali i Radavcit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, bartja dhe vendosje e konzollës së re në shtyllë tjetër.

Prizren

1.

NS 110/35/10 kV Theranda do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Budakova (kodi: 32000008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00 .

Vendet: Fshatrat: Budakovë, Çardak, Dardhishtë e Epërme, Dardhishtë e Ulët, Dragaçinë, Greiçec Mohlan, Papaz, Reqan, Staravuçinë dhe Vërshec.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive  e daljes 10kV, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar.

***

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/35/10 kV Theranda

Dalja 10kV  Shpenadia me kod:( 32000023) do të ndërpritet nga ora 11:00 deri ora 17:00.

Vendet:  Fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit siaps ZT.

Ferizaj

1.

NS 35/10 kV Shtime do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Carraleva (kodi: 41046004) prej orës 09:30 deri në ora 14:30.

Vendet: Rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Anton Çetta (një pjesë), e Tiranës, Milaim Beha, Ruzhdi Salihu (një pjesë), Skenderbeu, Sylejman Vokshi (një pjesë), Wiliam Walker. Fshatrat: Belincë, Caralevë, Greiçec (një pjesë), Karaçicë (një pjesë), Llanishtë (një pjesë), Pjetërshticë, Rancë (një pjesë), Topillë (një pjesë) dhe Zborc.

Arsyeja: Mirembajtje preventive , ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

NS 35/10kV Shtërpca do të ndërpritet:

Dalja 10kV  Gotovusha (kodi: 40044005) nga ora 09:30 deri në ora 10:30.

Vendet: Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë dhe Viqë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, pasivizimi i konsumatorit.

***

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kosovapetrolli (kodi: 40041003)  nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Rrugët: Driton Islami (një pjesë), e Reçakut (një pjesë), Magj.Ferizaj-Prishtinë (një pjesë). Fshatrat: Muhoc, Prelez i Jerlive, Prelez i Muhaxherëve, Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja:  Projekte investive, Ngritja e shtyllave nen tension ne projektin Prelez Isa dhe nderrimi i ndaresit ne trafoshtylle!- Lot 7 Ferizaj.

***

Punime nga palët e treta

1.

NS 35/10 kV Shtime

Dalja 10kV  Rashinca me kod:( 41046001) do të ndërpritet nga ora 08:00 deri ora 11:00.

Vendet:  Fshatrat: Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë), Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc dhe një pjesë   e rrugës “Komandant Kumanova”.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit tp aprovuar.

2.

NS 35/10 kV Shtime

Dalja 10kV  Koshare me kod:( 41046005 ) do të ndërpritet nga ora 13:30 deri ora 15:00.

Vendet:  Fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagjja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar.

Mitrovicë

1.

NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërpritet:

Dalja 10[kV] Nadakovc (kodi: 73000014)  nga ora 09:00 deri 15:00.

Vendet: Fshtrat: Nedakovc, Mavriç, Sfaraçak, Sfaraçak i Epërm, Sfaraçak i Poshtëm, si dhe një pjesë e rrugëve “Liqeni i Prespës” dhe “Bajram Latifi”.

Arsyeja:  Projekte investive, montimi i shtyllave të reja të betonit për projektin LOT2 Mitrovica-Nadakofci-22 MV1-02/702.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërpritet:

TS 10/04[kV] TS Mulliqi 1 (kodi: 80080007201)nga ora 09:00 deri në ora 17:00.

TS 10/04[kV] TS Mulliqi 2 (kodi: 80080007202)nga ora 09:00 deri në ora 17:00.

Vendet: Molliqi.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i shtyllave, projekti LOT 19 – Mulliqi 1,2..

2.

Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërpritet:

Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005)  nga ora 09:00 deri 18:00.

Vendet: Fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),

Arsyeja:  Projekte investive, Energjizimi i rrjetit të ri dhe demontimi i rrjetit të vjetër!

Gjilan

1.

NS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Hogoshti (kodi: 62000001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00 .

Vendet: Fshatrat: Bujnoc (një pjesë), Dazhnicë (një pjesë), Hogosht, Kolloleq, Kopërnicë, Kostandincë (një pjesë), Kradinell, Lajçiq, Lisockë (një pjesë), Marocë (një pjesë), Poliçkë, Shahiq (një pjesë), Shipashnicë e Epërme, Shipashnicë e Poshtme, Tërstenë (një pjesë), Velegllavë (një pjesë), Vriqec (një pjesë), Xhyrishevc (një pjesë) dhe Zhujë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.