Postet nga: arkeologji

Gërmimet arkeologjike zbulojnë zona banimi përreth Hisarit në Suharekë - VIDEO

Instituti Arkeologjik i Kosovës po kryen gërmime me karakter shpëtimi në Lokalitetin arkeologjik në Hisar të Suharekë.

Arkeologët nga Kosova nuk kanë bashkëpunim me ata të Maqedonisë së Veriut

Arben Hajdari, arkeolog në Universitetin e Prishtinës, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se me Maqedoninë e Veriut nuk kanë pasur ndonjë bashkëpunim.

Arkeologët nisin punën për zbulimin e plotë të amfiteatrit në Durrës

Zbatimi i projektit që synon të nxjerr në pah të gjithë amfiteatrin e Durrësit filloi dy vjet pas bërjes publike të planeve me sondazhet arkeologjike në shpatin e ...

Zbulimet e reja arkeologjike antike nxisin debat në Maqedoninë e Veriut

Zbulime të rëndësishme arkeologjike janë bërë gjatë javës së kaluar në Shkup të Maqedonisë së Veriut. Pas këtyre zbulimeve ka shpërthyer një debat lidhur ...

Gjurmë arkeologjike në Prizren, mendohet të jetë pagëzimore ose vilë romake - VIDEO

Në mes të qendrës historike të Prizrenit, pas tetë vitesh lokaliteti arkeologjik po bëhet gati për konservim, zbulim ky që nga arkeologët mendohet të jetë pagë...

Deklarohet kompania serbe pas dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës

Kompania beogradase “Koto”, që ka kryer punimet për restaurimin e Kalasë së Novobërdës, është deklaruar rreth dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të kalasë.

Kërkohet banda e ‘arkeologëve’, grabitën vepra arti në Maqedoni

Interpoli i kërkon drejtësisë shqiptare që të angazhohet dhe të zbulojë bashkëpunëtorët e një grupi kriminal që ka vepruar në Maqedoninë e Veriut për ...

Hapen konsultimet publike për udhëzimin administrative për gërmime arkeologjike

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka bërë të ditur se ka hapur konsultimet publike për projekt-Udhëzimi administrativ (MKRS) Nr. Xx/2021 për procedurat për ...