Prodhimet vendore - LIVE

Në emisionin e sotëm “KALLXO Përnime” po debatohet për prodhimet vendore.

Për të diskutuar për sfidat e prodhuesve kosovarë të ftuar janë Bedri Kasumi nga fabrika e prodhimit të çipsave “Pestova Vipa Chips”, Astrit Bunjaku nga fabrika e prodhimit të produkteve nga qumështi “Drena”, Burim Piraj nga kompania “MEKA Hallall Food”, Ragip Millaku nga Shoqata e Gastronomëve, po ashtu pronar i Tregu Group, dhe i marketeve “Molla” dhe restorantit Molla e Egër Agroturizmi.

Cilat janë barrierat me të cilat po përballën prodhuesit?

Pse po vazhdon të rritet importi i produkteve ushqimore, në veçanti ato të prodhuara në Serbi?

Sa po e ndjejnë fermerët dorën e shtetit?

A po i financojnë shtetet fqinje prodhuesit e tyre për të shitur produktet në Kosovë?

A ka mungesë të punëtorëve në Kosovë?