Kualiteti i ujit - LIVE

Sonte në emisionin “Kallxo Përnime”  po transmetohet debati për cilësinë e ujit të pijshëm.

I çfarë cilësie është uji që konsumojnë qytetarët e Kosovës?

Sa jemi në rrezik për mungesë të ujit të pijshëm?

Nga u helmuan qytetarët e Deçanit?

Sa shpesh bëhen analizat e ujit nga Instituti i Shëndetësisë Publike?

A është i rrezikshëm uji që kalon nëpër gypa të asbestit?

Çfarë rreziku është nëse kontaminohen ujërat nëntokësore?

Për diskutim të kësaj teme të ftuar në studio janë: Burbuqe Nushi-Latifi, nga IKShPK, Afrim Lajçi, nga Qeveria e Kosovës, Hajrije Morina, nga Autoriteti Rregullativ i Ujërave dhe Sokol Xhafa, ushtrues detyre i kryeshefit të KRU “Prishtina”.