Foto: KALLXO.com

KEDS njofton për vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës për shkak të punimeve në sistem

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se gjatë ditës së nesërme do të kryhen punime në sistemin elektrik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve të Kosovës:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Marigona Hill (kodi: 19000014) prej orës 10:00  deri në ora 11:00

Vendet: Marigona Hill lagja.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Viva Fresh (kodi: 19000028) prej orës 11:00  deri në ora 12:00

Vendet: Viva Fresh, Hotel Gorenja, Al Petroll, Koral, fusha Sheki, Skender Mramori, Proten dhe Ondeks Mont.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mati 2  (kodi: 19000026) prej orës 12:00  deri në ora 13:00

Vendet: Lagjja e Spitalit 5, VG Constuksion, rrugë: Muharrem Fejza, Skender Çeku, Imer Elshani, Enver Maloku dhe Banesat e Pozhegu Brathers.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV MAP – Qendra e Paraburgimit (kodi: 19000017) prej orës 13:00  deri në ora 14:00

Vendet: .Qendra e paraburgimit

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pallati i Drejtësisë (kodi: 19000024) prej orës 14:00  deri në ora 15:00

Vendet: Pallati i Drejtësisë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele

6.

Nga NS  35/(20)10 kV  Koliq,  do të ndërprehet:

LP 10kV Grashtice-Radashevc (kodi: 14016001 ) prej orës 10:30-11:00  dhe nga ora 15:15-15:45

Vendet: Grashticë, Radashec dhe Bllagaj.

Arsyeja: Ndërprerje e domosdoshme për shkak të sigurisë në punë.

7.

Nga NS  35/(20)10 kV  Koliq,  do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS: Ajetovitë  -(Kodi: 14016001071)-  prej orës 10:30 deri 15:45

NS 10/0.4kV TS: Radashec-(Kodi: 14016001072)-  prej orës 10:30 deri 15:45

Vendet:  Ajetovitë dhe Radasheci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive në LP 10 kV Grashticë- Rradashec,  degëzimi per Radashec.

Pejë

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Fusha e Pejës (kodi: 50000009) prej orës 11:00  deri në ora 14:00

Vendet: Bajraktarët, Kulla e Ministrit, Treboviq, Qunguri, Elsa, Nabergjan, Lluga, LLabjan dhe Bllagaj. Arsyeja: Montimi i ndarësit linjor të tensionit të mesëm, degëzimi për Nabërgjan dhe  pastrim traseje.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10k(20)kV Theranda  do të ndërprehet:

LP 10kV Budakova (kodi: 32000008) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Pishina Solid, Reçani I, Reçani II, Dragaqine I, Çadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të dëmtura të tensionit të mesëm  dhe përforcimi i përçuesve.

2.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

LP 10kV Levisha (kodi: 31000012) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Levisha, Sporti, Njegoshi, Aradha e Sharrit, Ujësjellësi, qyteti, Jabllanica dhe Novoselani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10k(20)kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10kV Kraishta (kodi: 41000002) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishtë, Bujan, Bregu i Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishta.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 35/10 kV Kaçaniku  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat Voskopojë  (kodi: 40043001) prej orës 09:00  deri në ora 12:00

Vendet: Voskopoja, Trupaj, Trimor, Bicaj (Biqevc), Pallosh (Biqevc), Nikaj, Tushaj Soponica, Malsi (Malzez), Vatë, Nikaj dhe biznise private.

Arsyeja: Pastrimit të linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 35/10 kV Kaçaniku  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007) prej orës 13:00  deri në ora 16:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i Vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Pastrimit të linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV  si vijon nga ora 09:00 deri në orën 21:00 kohe pas kohe sipas nevojës:

NS 10/04kV “SIZMIR sh.p.k”Kushtrim Shala         (Kodi: 19000026230)

NS 10/04kV – Sadat Pllashniku”B&S Group”shpk”            (Kodi: 19000026252)

NS 10/04kV  J.Morina, H.kadriu-Princesha Group             (Kodi: 19000026176)

NS 10/04kV Lagjja e Spitalit 5     (Kodi: 19000026102)

NS 10/04kV Naim Guri   (Kodi: 19000026201)

NS 10/04kV Art Construction-Faton Sinani (Kodi: 19000026215)

NS 10/04kV Faton Sinani “ART CONSTRUCTION” LLC (OB “04”-Llam         (Kodi: 19000026253)

NS 10/04kV privat  Valon Vataj”KAËA GROUP”SH.P.K, (Kodi: 19000026243)

NS 10/04kV Arben Jetullahu “ARSEKO”Sh.P.K    (Kodi: 19000038257)

NS 10/04kV Lagja e Spitalit 4/2  (Kodi: 19000038013)

Vendet: Matiçan, Lagjja e Spitalit 4/2 edhe objektet e banimit të këtyre trafostacioneve.

Arsyeja:  Konvertimi në 20kV i trafostacioneve të larcekura, në të njëjtën kohë do të bëhet ndërrimi I kthinave, me përjashtim të TS 10/0.4kV Sizmir shpk me TS Kod 19000026230 që do të ndërrohen kthinat pasi nuk janë kompatibile për nivelin e tensionit 20kV.