Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS njofton ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 19.04.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.
Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV J08 Keqekollë-Hajkobillë (kodi: 14016004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 220/10[kV] Drenas do të  ndërprehet:

LP 10 kV J28 Llapushniku (kodi: 16100028 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Llapushniku, Orllati, Negroci, Vuqaku, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik, Kleqkë e re.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, vendosja e një shtylle të re të tensionit të mesëm në Arllat, vendosja e konzollës dhe përçuesve.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV]  Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Preoci 3 (Te Mercedesi) (kodi: 19000035003) nga ora 09:00 deri në orën 12:00

Vendet: Graçanicë – Preoc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, largimi i shtyllës së vjetër nga tereni dhe bartja e kabllove në shtylla të reja.

Vërejtje – NS 10/0.4kV afektohet pjesërisht.

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV J30  Pr7-Pr.2  Dalja nr.8  (Kodi: 19000079)  nga ora 10:00 deri në orën 10:15 dhe nga ora 13:45 deri në orën 14:00

Vendet: Një pjesë e lagjes Mati 1.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS. 20/04 kV  Rezervuari 5(Sh. Amerikane) (Kodi: 11000079128)  nga ora 10:00 deri 14:00

TS. 20/04 kV  “Arking”sh.p.k-Agim Raifi (Kodi: 11000079223)  nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët Ndue Përlleshi dhe Muharrem Fejza nga një pjesë.

Arsyeja: Punime sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Juniku (kodi: 53000007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Poberxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq, Gjocaj .

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, Kontrollim rrjeti shtergim i përquesve.

2.

Nga TS 110/10(20)[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

LP 10kV J01 Loxha (kodi: 51000008) nga ora 08:30 deri 12:30

Vendet: Loxha Qerhane, Loxha3, Loxha2, Graboc, Loxha1, Loxha e reja,Elezaj Raushiq, Raushiq Ademajt, Strellci I Ulët, Raushiq xhamija, Raushiqi ri, Raushiq, Molika, Gazmend Shabanaj, Zagerma, Lubeniq, Strellci Ulët, Lufajt, Sali Likaj, Raushiq Mahalla, Likaj, Raushiq Kulla.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave.

Prizren

Punime nga palët e treta

1.

TS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10[kV]  Ushtria e Kosovës (kodi: 31000018) në dy termine nga ora 11:00 deri 11:15 dhe nga ora 15:45 deri 16:00

Vendet: Konsumatorë komercial dhe buxhetor (F.S.K.) – në rrugët  Ukë Bytyqi, Dardania dhe Tranzit. Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

TS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS ARD GROUP Avdyl Hoxha (kodi: 31000018052) nga ora 11:00 deri 16:00

Vendet: Periferi – biznese

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar, ndërrimi i panelit të tensionit të ulët.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/6[kV] Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6kV Glloboqicë (kodi: 42000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Glloboqica, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagje Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishta, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e ndarësit linjor të tensionit të mesëm.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV J02 Drejtimi i fshatrave (kodi: 40000002) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja në punë e transformatorit të ri në TS Zllatar- Ismajli!

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:

LP 10kV Denji (kodi: 82081007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe  Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/20(10)[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rogana (kodi: 62000012) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Rogana, Hodonovc, Novosellë dhe Karaqevat.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Vërejtje: Dalja ka BRRE!

2.

Nga TS 110/20(10)[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strezovci (kodi: 62000005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagja Qamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moqari i Ulët, Reçan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, demontim i ndarësit të vjetër jo funksional në Strezoc, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.