array(1) {
 [0]=>
 array(4) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#B9D156"
  ["menu_attr"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["main_title"]=>
  string(11) "Krypometër"
  ["custom_item"]=>
  string(8) "?level=3"
 }
}

Rrena rreth reagimeve pas deklarimit të kryeministres së Serbisë 

Deklarata

Serbet ne ankth/ Bërnabiq, presidentit gjerman: S’mund të diskutohen propozimet e reja pa u formuar Asociacioni

Faqet në Facebook

Vlerësimi

Me kos

Më 29 nëntor 2022 disa faqe interneti publikuan një lajm me titull “Serbet ne ankth/ Bërnabiq, presidentit gjerman: S’mund të diskutohen propozimet e reja pa u formuar Asociacioni”. Brenda artikullit nuk ofrohet asnjë dëshmi apo deklarim se kryeministrja e Serbisë apo ndonjë prej zyrtarëve tjerë shtetëror serb të kenë thënë se serbët janë në ankth. Aty flitet vetëm për kërkesën e saj që të formohet Asociacioni i Komunave me shumicë serbe, pa të cilin nuk mund të diskutohen propozime të reja për dialogun mes dy vendeve.

Artikulli

Më 29 nëntor 2022 faqja e internetit DTV publikoi një lajm me titull ““Serbet ne ankth/ Bërnabiq, presidentit gjerman: S’mund të diskutohen propozimet e reja pa u formuar Asociacioni”.

I njëjti lajm u publikua edhe në faqe tjera si: Pamfleti.com, Gazeta Parlamenti, Jeta në Prishtinë, TV Raposodet, Gazetta Drita, Zëri i Diasporës, KosovaLive, Gazeta NKosovë

Brenda artikullit nuk ofrohet asnjë dëshmi apo deklarim se kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq, ka thënë se serbët janë në ankth.

Aty flitet vetëm për kërkesën e saj që të formohet Asociacioni i Komunave me shumicë serbe, pa të cilin nuk mund të diskutohen propozime të reja për dialogun mes dy vendeve.

Lidhur me temën për zbatim të marrëveshjes për asociacionin, i dërguari i Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, të enjten ka thënë se Kosova e ka për obligim formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe dhe nëse nuk zgjidhet kjo çështje, do të ekzistojë një cikël i vazhdueshëm krize.

I pyetur nëse ekzistojnë afate për formim të Asociacionit, ai ka thënë se kjo çështje duhet të përfundojë sa më shpejt që është e mundur.

Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshje për Asociacionin më 2013 dhe më pas më 2015 mbi parimet për themelimin e tij. Po më 2015, Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka gjetur se marrëveshja nuk është në harmoni të plotë me Kushtetutën.