Dështimi për Prekazin, gjendja e 'Kullave të Jasharëve'

Sonte në “Kallxo Përnime” po ndiqni emisionin për gjendjen e kullave të Jasharëve dhe situatën në përgjithësi të trashëgimisë së luftës së fundit në Kosovë.

Rrëfimi i inxhinierit Lahudin Myrtaj, që në vitin 2000, në temperatura të ulëta udhëhoqi procesin e konservimit të ‘Kullave të Jasharve’ në Prekaz.

Projekti ishte paraparë të ekzistonte për 2 ose 3 vjet, por 24 vjet më vonë, skelet mbesin të njëjta, të ndryshkura e me rrezik për t’u rrënuar.

Në pjesën e parë, rrëfimi i plotë i Lahudin Myrtajt për ‘Kullat në Prekaz’, që është një alarm për institucionet.

Ndërkaq, në pjesën e dytë të emisionit flasin:

Bislim Zogaj – Ish-drejtor i AMMKM-së

Qendrim Arifi – Avokat i kompanisë “INSI”

Sali Shoshi – Fondacioni “CHWB”

Kreshnik Gashi – KALLXO.com