//E enjte ORA 20:20

1,041

26 Shkurt 2015

Jeta në Kosovë Debaton për Falsifikimin në Gjykatën Kushtetuese

Debate

Rasti i falsifikimit të një vendimi në Gjykatën Kushtetuese do të jetë sonte temë debati në emisionin Jeta në Kosovë.

Si u mor vendimi kontrovers për ta caktuar se cili është grupi më i madh parlamentar në Kuvend? Çfarë pasojash politike pati vendi nga ky vendim i dyshimtë? Pse po e përcjellin skandale të tilla Gjykatën Kushtetuese?

Për të debatuar për këto çështje, të ftuar në emisionin e moderuar nga Jeta Xharra sonte janë:

Sami Kurteshi, Avokat i Popullit

Riza Smaka, Ekspert Kushtetues

Furtuna Sheremeti, Zyra Ligjore-BIRN

Granit Vokshi, Ish-Këshilltar Ligjor në EULEX

NDËRLIDHUR

TË FUNDIT

 

Intervistë: Hoyt Brian Yee

Zëvendës ndihmës sekretari amerikan Hoyt Brian Yee u përgjigj në pyetjet e Jeta Xharrës në Emisionin “Jeta në Kosovë”. Yee në intervistë u pyet se çfarë qeverie e Kosovës është e pranueshme për Amerikën pas zgjedhjeve të 11 qershorit dhe se a do të lejohet sikur në Maqedoni edhe në Kosovë formimi i qeverisë nga […]

 

Diagnozat e Shëndetësisë

Sonte në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetuan dy hulumtime nga fusha e shëndetësisë që kanë të bëjnë me një diagnozë të gabuar që mori një pacient në QKUK dhe tjetri për mospunën e një laboratori publik të analizave. Në hulumtimin e parë, pacienti i cili kishte pësuar lëndime serioze në një aksident trafiku tregon […]

 

Hezitimi për UNESCO

Sonte në emisionin “Jeta në Kosovë” u transmetua debati mbi aplikimin e mundshëm të Kosovës për anëtarësim në organizatën UNESCO. Përfaqësues të institucioneve dhe shoqërisë civile përballë Jeta Xharrës diskutojnë arsyet e dështimit të Kosovës për pranim në UNESCO dy vjet më parë dhe hezitimet për ta shpallur aplikacionin e Kosovës në asamblenë e UNESCO-s […]

 

Ndërtimet e Egra me Leje në Prishtinë

Sonte në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua debati mes përfaqësuesve të Komunës së Prishtinës, Ministrisë së Mjedisit dhe qytetarëve që përballen me probleme urbanistike në Prishtinë. Raportime të shumta të qytetarëve të Prishtinës mbi ndërtime të egra me leje sollën në përballje qytetarët me Liburn Aliun , Drejtor i Urbanizmit në Komunën e Prishtinës […]

Berisha: Fatos Rizvanolli nuk Ka të Bëjë me Zeqirja Qazimin

by Labinot Leposhtica
NA NDIQNI