Sveçla takohet me Drejtorin e Përgjithshëm të Zyrës për Migrim në Bruksel, temë kryesore çështja e vizave

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka pritur në takim Drejtorin e Zyrës për Migrim në Belgjikë, Freddy Roosemont dhe Ambasadorin e Belgjikës në Kosovë, Gregoire Cuvelier.

Në këtë takim është diskutuar rreth liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës që hyn në fuqi nga data 1 janar 2024.

“z.Roosemont përgëzoi qytetarët e Republikës së Kosovës që nga data 1 janar do të lëvizin pa viza drejt Belgjikës dhe shteteve të Bashkimit Evropian dhe theksoi që kjo do të jetë një mundësi e mirë për zhvillim ekonomik dhe thellim të lidhjeve mes shteteve dhe qytetarëve”- thuhet në komunikatën e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Sveçla gjatë takimit ka falënderuar Drejtorin e Përgjithshëm të Zyrës për Migrim në Bruksel për mbështetjen e vazhdueshme të Mbretërisë së Belgjikës për Republikën e Kosovës dhe shprehu gatishmërinë për thellim të bashkëpunimit edhe në fusha të tjera.

“Ministri Sveçla dhe z. Roosemont biseduan edhe për sfidën e menaxhimit të migrimit të parregullt me ç’rast Ministri njoftoi delegacionin që institucionet e Republikës së Kosovës janë të angazhuara maksimalisht në luftimin e këtij fenomeni duke përfshirë edhe rregullativën ligjore për menaxhimin me migrantë” – vazhdon komunikata e MPB-së.

Qytetarët që kanë pasaporta të Kosovës se duke filluar nga 1 janari 2024 do të mund të udhëtojnë drejt Zonës Shengen pa viza për qëndrime afatshkurtër.

Sipas njoftimit të ambasadës gjermane, udhëtimi pa viza nuk mundëson të punoni në Zonën Shengen.

Lansohet fushata informuese për liberalizimin e vizave