Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 14.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Fushë Kosovë do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV Albana e Madhe – Xhamia (kodi:15018008074) nga ora 10:00 deri në orën 12:00

Vendet: Albana e Madhe ( një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10(20)[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV TS Mujo Ulqinaku (kodi: 12000023104 ) në dy termine nga ora 09:00 deri 12:00 dhe 13:00 deri 17:00

Vendet: Rr.  Mujo Ulqinaku .

Arsyeja: Projekte investive, realizimi i kyçjeve shtëpiake për  projektin Mujo Ulqinaku

Vërejtje! Shkyçjet brenda këtij orari do te jene te kohe pas kohshme ne dalje te ndryshme varësisht nga nevoja qe na paraqitet ne terren.

2.

Nga NS 35/10[kV] Drenas të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] J28 Llapushniku (kodi: 16023003) në dy termine nga ora 09:30 deri 10:30 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: Llapushniku, Orllati, Negroci, Vuqaku, Xhurgjicë, Shkolla Llapushnik dhe Kleqkë e Re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  TS 110/35/10kV Lipjan (H07) do të ndërprehet:

NS 35/10(20)kV Magure  (H03) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 08:30  deri ne ora 10:00.

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë, Blinaj (një pjesë), Dorajë e Madhe, Dobrajë e Vogël, Krojbardh (Dorajë e Madhe), Leshan(Gllanic) (një pjesë), Magurë, Medvec, Poturoc, Qylagë, Rrezja, Torinë dhe Vërshec, Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevk (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë), Vrellë e Goleshit dhe një pjesë e Sllatinës dhe Sllatinë (te aeroporti), Aeroporti i Prishtinës në Sllatinë, konsumatorë komercial në fshatin Magurë, Medvec dhe Kodra e Goleshit, Terminali i ri i Aeroportit në fshatin Vrellë dhe AEC KOSOVA_Wind Power dhe Nato 1 dhe 2 dhe Fox Marble Naim Rrustemi.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i shkarkuesit të dëmtuar 35 kV.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 110/35/10[kV] Prizren 1  do të ndërprehet:

LP 10kV 5 Dëshmorët (kodi:30000016) nga ora 09:00 deri në orën 13:00

Vendet: Pjesë  e rr. Jashar Salihu, pjesë  e rr. Ismet Gashi, pjesë  e rr. Ismail Qemali dhe pjesë  e rr. Aziz Kelmendi.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, vendosja e shtyllave të reja të tensionit të mesëm dhe largimi i shtyllave të thyera.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10(20)[kV]  Peja 2 do të ndërprehet:

LP 10kV J03 Leshani (kodi: 51000005) nga ora 10:30 deri 12:30

Vendet: Fshatrat: Ramon, Gllaviqicë, Leshan, Jabllanicë, Rosuja dhe Cvërk e Thatë

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, rregullimi i grupeve matëse në  NS 10/0.4kV Leshani 2 – te Xhamia.

2.

Nga TS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteti 2  (kodi:51000013) nga ora 08:00 deri 09:30

Vendet: Rrugët: 28 Nëntori, Agush Gjoci, Armend Kukleci, Bajram Curri, Bekim Berisha, Besnik Lajqi, Bill Clinton, e Vilsonit, Emrush Miftari, Esat Mekuli (një pjesë), Fatmir Ukaj (një pjesë), Hasan Cermexhia, Herojët e Dukagjinit, Hoxhë Tasini, Hysni Zajmi, Jashar Ajdini (një pjesë), Kongresi 6 (një pjesë), Lidhja e Pejës, Mehmet Akif Peja, Papa Klementi i XI (një pjesë), Qendra Tregtare, Sali Gashi, Sali Gjuka dhe Serbeze Gashi.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, rregullim i përçuesve të tensionit të mesëm.

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J15- Qyteti Klina (kodi: 52000012) nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: rrugët: Abedin Rexha, Dëshmorët e Kombit (një pjesë), Ded Gjon Luli (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë),  Isa Boletini (një pjesë), një pjesë e Klinës, Lidhja e Prizrenit, Maluzhganë (një pjesë), Marija Shllaku (një pjesë), Mehdi Morina (një pjesë), Mujë Krasniqi, SHeshi Mujë Krasniqi, Qendra Zejtare (një pjesë), Skender Rexhepi dhe një pjesë e rrugës Struga.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.