Kuvendi miraton Ligjin që parasheh zbritjen për 100 euro në faturën e tatimit në pronë

Kuvendi i Kosovës ka miratuar në lexim të dytë ndryshimin e Ligjit për pronën e paluajtshme, përmes të cilit mundësohet zbritja prej 100 euro në faturat e tatimit në pronë për vitin 2023.

Sipas Ministrisë së Financave, përmes këtij Ligji po ashtu mundësohen lirime tatimore për banimin primar e tokën bujqësore.

“Kufizim të përllogaritjes së interesit që të mos tejkalojë vlerën e detyrimit tatimor, zbritje të shkallës së poshtme tatimore për vitin 2024 dhe fillimin e aplikimit të tatimit progresiv nga viti 2025”- janë disa çështje tjera që mundëson ky Ligj.

Ky Ligj është miratuar sot në një seancë të jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës. Të pranishëm në votimin e kësaj pike kanë qenë deputetët e Grupit Parlamentar të LVV-së, ndërsa partitë opozitare PDK, LDK dhe AAK nuk kanë marrë pjesë në seancë.

Rivlerësimi i pronave në fillim të vitit nga Ministria e Financave nxiti reagime të shumta te qytetarët.

Ministria ka vlerësuar pronat në bazë të të dhënave të tregut, gjë që ka shkaktuar rritje të vlerës.

Murati tregon detaje rreth faljes tatimore për vitin 2023 pas miratimit të ndryshimeve në qeveri