Kritikat e ambasadorit amerikan për Ligjin për Vlerat e UÇK-së: I frikëson qytetarët

Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett ka thënë se Ligji i propozuar për vlerat e luftës së UÇK-së e kriminalizon fjalën e lirë dhe është mënyrë e gabuar për treguar respekt për UÇK-në.

Sipas tij, ky ligj i frikëson qytetarët dhe është i kushtueshëm.

“Ligji i propozuar i vlerave të UÇK-së është mënyra e gabuar për të treguar respekt për UÇK-në. Ajo kriminalizon fjalën e lirë, frikëson qytetarët dhe është e kushtueshme”, ka shkruar ambasadori amerikan në Twitter.

Kosnett, ka shkruar se kjo tërhiqet nga përpjekjet praktike për të kuptuar dhe mësuar historinë e Kosovës.

“Kur palët do të përqendrojnë energjitë në ekonomi dhe COVID-19?”, ka shkruar në fund Kosnett.