Foto: PIXSELL

Facebook i prin listës. Cilat janë rrjetet tjera sociale me të popullarizuara në botë?

Me kalimin e kohës, ato kanë depërtuar nën lëkurën tonë dhe janë bërë pjesë e pashmangshme e përditshmërisë. Rrjetet sociale sot janë të kudondodhura, të përshtatura për nevoja dhe dëshira të ndryshme. Ne kemi ndarë 10 prej tyre që mund të konsiderohen më të mirat, në një mënyrë apo tjetrën, shkruan tportal.hr.

Facebook

Me të gjitha të metat dhe të metat e tij, Facebook është ende rrjeti social më i madh dhe më i popullarizuar në botë, me më shumë se 2.7 miliardë përdorues.

Instagram

Nëse jeni të interesuar për foto, ilustrime dhe video të shkurtra, vështirë se do të gjeni një aplikacion më të mirë se Instagrami. Ky rrjet akuzohet shpesh për sipërfaqësi, por nëse jeni të gatshëm të gërmoni pak më thellë, do të gjeni fotografi fantastike dhe vepra arti të mahnitshme.

Twitter

Twitter nuk është i pakalueshëm nëse është e rëndësishme për ju që të merrni lajme përpara të tjerëve dhe të keni qasje tek të famshmit tuaj të preferuar. Nga ana tjetër, ajo kufizon shumë shprehjen (deri në 280 karaktere për tweet) dhe është e ngarkuar me miliona llogari të rreme përdoruesish.

Linkedin

Si rrjeti social kryesor i biznesit në botë, Linkedin është zgjedhja e parë kur kërkoni një punë ose punonjës të rinj në internet.

Snapchat

I destinuar pothuajse ekskluzivisht për audiencën më të re, ky rrjet social është i njohur për fotografi dhe video vetë shkatërruese. Mirëpo, Snapchat ka gjithashtu një mjet bisedash dhe një sërë veçorish që e shndërrojnë përdorimin e tij në një lojë.

Tumblr

Tumblr është ende aktiv dhe në gjendje të mirë. Kombinimi i rrjetit social dhe blogut ju lejon të publikoni tekst, foto, video dhe përmbajtje të tjera mediatike, si dhe të personalizoni plotësisht pamjen e faqes tuaj (nëse dini të përdorni HTML).

Pinterest

Ndërkohë që mbështet publikimin e GIF-ve dhe videove, Pinterest është më i njohur për lënien e një fotografie në të që e gjetët diku në ueb dhe ju pëlqeu. Një burim i shkëlqyer frymëzimi për krijuesit dhe ata që i bëjnë vetë të gjitha.

Sina Weibo

Përgjigja kineze ndaj Twitter ka më shumë se gjysmë miliardë përdorues, duke e bërë atë një nga rrjetet sociale më të njohura në botë. Ai censurohet rregullisht nga autoritetet kineze, por ia vlen ta ndiqni nëse doni të ndiqni ngjarjet në Azi.

Reddit

Pjesërisht një forum diskutimi, pjesërisht një faqe interneti për postimin e përmbajtjes, Reddit ofron shumë postime përdoruesish për të gjitha temat që mund të imagjinoni, të cilat mund t’i shpërbleni me një të mirë ose t’i ndëshkoni me një notë të keqe.

TikTok

Senzacioni kinez mbushi hapësirën e krijuar nga mbyllja e Vine. TikTok ju lejon të ngarkoni dhe shikoni video të shkurtra. Në gjysmën e parë të vitit 2018, ishte aplikacioni më i shkarkuar në botë dhe që atëherë nuk është dorëzuar.

 

Përgatiti: Nuhi Shala