Ilustrim Foto: Kallxo.com

Deri në dy orë pritje për të dalë nga Kosova në Merdare

Deri në dy orë kanë pritur qytetarët për të dalë nga Kosova në pikën kufitare në Merdare.

Sipas të dhënave të publikuara nga Ministria e Punëvë të Brendshme në këtë pikë kufitare pritjet janë nga 90 deri në 120 minuta, ndërsa kolonat 800-900 metra.

Ndërkaq në pikën kufitare, Dheu i Bardh pritjet janë deri në një orë ndërsa për të hyrë tre deri në pesë minuta

Për dallim nga pikat kufitare Merdare dhe Bardh i Madh, në pikat e tjera nuk është vërjtur ndonjë fluks i shtuar i qyetarëve.

Fluksi në pikat e kalimit kufitar, Ministria ePunëve të Brendshme

Mërgimtarë të shumët  ishin nisur drejt Kosovë s për festat e fundit vitit duke bërë që edhe në hyrje të pikave kufitare të ketë vonesa.