Autor: Juan Roballo

TikTok po eksperimenton me lajme interesante

Destinacioni më i vizituar i internetit në botë së shpejti mund të ketë disa veçori që do të kënaqin shikuesit dhe krijuesit e përmbajtjes.

TikTok po përgatit disa veçori të reja, duke përfshirë avatarë të ngjashëm me Bitmoji të Apple, filtrim të përmbajtjes së bazuar në fjalë kyçe në faqen For You, biseda në grup, audiotransmetime, ndarje të drejtpërdrejtë të ekranit dhe opsione të abonimit të ngjashëm me Twitch.

“Huazimi” i ideve të ByteDance nga Twitch do t’u japë krijuesve mundësinë të ndajnë emoji ekskluzive, si dhe të aktivizojnë komente në të cilat mund të marrin pjesë vetëm abonentët. Të gjitha këto karakteristika të mundshme nuk janë bërë ende realitet, por kanë rënë në sy të analistit Matt Navarre.

Sikurse të gjitha njoftimet për përmirësime të mundshme, të gjitha këto thashetheme duhet të merren me rezervëë. Vetëm për shkak se TikTok po teston një ide nuk do të thotë se ajo do të bëhet realitet, por nga ana tjetër jep gjithashtu një pasqyrë të së ardhmes së mundshme të platformës.

“Ne po mendojmë vazhdimisht për mënyra të reja për t’i shtuar vlerë komunitetit dhe për ta pasuruar përvojën e TikTok”, tha një zëdhënës i TikTok për TechCrunch. Zëdhënësi konfirmoi gjithashtu se këto veçori shihen si një opsion, por se qëllimi është gjithashtu të marrim reagime – veçoritë përfundimtare mund të jenë shumë të ndryshme nga ato që shohim në informacionin e rrjedhur.

Disa nga këto veçori i kanë ardhur tashmë përdoruesit në një formë – si një abonim me pagesë. Emocionet për abonentët dhe seksionet e komenteve mund të kenë kuptim në testin e mëposhtëm TikTok: softueri i transmetimit në desktop i quajtur TikTok Live Studio. Më në fund, ekziston aftësia për të filtruar sipas fjalëve kyçe është një përpjekje tjetër e TikTok për të pastruar faqen For You.

Ide të tjera të rrjedhura dhe aktualisht të parealizuara si avatarët dhe audiotransmetimet i tregojnë planet e TikTok për zgjerim të mundshëm. Nëse mund të bëj video transmetime – nuk ka asnjë arsye të mos filloj të fitoj para në audio transmetimet audio, përfundon TechCrunch.