Elon Musk ofron amnisti të përgjithshme për llogaritë e pezulluara në Twitter

Elon Musk ka shpallur një amnisti të përgjithshme për llogaritë e pezulluara në Të itter, një veprim që solli një paralajmërim se “mbipërhapësit e urrejtjes” do të kthehen në platformën e mediave sociale.

Pronari i ri i Twitter tha se një amnisti për përdoruesit e bllokuar do të fillojë javën e ardhshme pasi shumica e votave në një sondazh në llogarinë e tij e mbështetën kë të  vendim. Llogaritë e pezulluara në Twitter përfshijnë ish-këshilltarin e Donald Trump, Steve Bannon, komentatorin djathtist në Mbretërinë e Bashkuar Katie Hopkins dhe David Duke, ish-magjistarin e madh të Ku Klux Klan.

Musk nisi një sondazh të mërkurën duke pyetur nëse duhet të ofrohet një amnisti e përgjithshme për llogaritë me kusht që ata të mos e kenë “thyer ligjin ose të jenë përfshirë në mesazhe të padëshiruara skandaloze”. Musk nuk specifikoi se për cilat ligje e kishte fjalën. Më shumë se 3.1 milionë vota u regjistruan nga sondazhi, me 72% në favor të një amnistie.

Duke shpallur rezultatin, Musk shkroi në Twitter: “Njerëzit kanë folur. Amnistia fillon javën e ardhshme.” Ai shtoi “Vox Populi, Vox Dei”, një frazë latine që do të thotë “zëri i popullit [është] zëri i Zotit”.

Njoftimi i Musk erdhi disa ditë pasi ai e rivendosi llogarinë e Trump si dhe llogaritë e psikologut kanadez Jordan Peterson, ish-kikboksierit profesionist Andrew  Tate – pikëpamjet ekstreme mizogjene të të cilit çuan në një ndalim të Twitter në 2017 – dhe zhbllokimin e llogarisë për reperin amerikan Ye, i njohur më  herë t si Kanye West, i cili u sanksionua muajin e kaluar për postimin e komenteve antisemitike./The Guardian

Përgatiti: Nuhi Shala