Superhëna, Foto: Reuters

Superhëna më e madhe e vitit 2020 ngrihet në një botë që lufton COVID-19

Superhëna më e madhe, më e ndritshme e vitit 2020 u ngrit në qiellin e natës së martë mbi qytete të heshtura, fabrika të qeta dhe vende në mbyllje për shkak të coronavirusit të ri që ka mbytur dhjetëra mijëra njerëz në të gjithë botën, raporton Reuters. 

Nëse hëna është brenda 10 për qind të distancës së saj më të afërt me tokën në momentin e hënës së plotë, ajo konsiderohet të jetë një superhënë, sipas Royal Observatory në Greenwich në Londër.

Hëna e plotë e muajit prill do të jetë supermuna më e afërt e vitit 2020, dhe është e njohur edhe si “Hëna rozë’ ’pas luleve rozë që fillojnë të shfaqen në fushat këtë muaj në disa vende.

Duke parë në Pekin, banori vendas Ding Linlin, i cili tha situata e epidemisë në Kinë po bëhet më e mirë. “Kjo [hënë] mund të përfaqësojë diçka të mirë … Jam i lumtur kur e shoh atë”, tha ai.

Kina nuk raportoi vdekje nga coronavirus të martën për herë të parë që nga fillimi i pandemisë dhe një rënie në raste të reja, një ditë para qytetit qendror të Ëuhan, ku virusi u shfaq në fund të dhjetorit, ishte vendosur të dalë nga bllokimi.

Në Spanjë, ku virus është ende i ashpër dhe 743 njerëz vdiqën ditën e fundit për të marrë numrin e vdekjeve pothuajse në 14,000, banorët e kryeqytetit Madrid u kapën për punonjësit e shëndetit nga ballkonet dhe dritaret e tyre nën superhënën.

Përgatit: Emirjeta Vllahiu