Postet nga: 2020

Auditori gjen mangësi në menaxhimin e pasurisë nga KQZ gjatë vitit 2020

Dobësi në menaxhimin e pasurisë nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) ka gjetur Auditori gjatë vitit 2020.

329 lëndë të korrupsionit nga 646 u trajtuan nga prokuroritë vitin e kaluar

Nga 646 lëndë të korrupsionit sa ishin gjatë vitit 2020-të në prokuroritë e Kosovës, vetëm 329 prej tyre është arritur që të trajtohen. Kurse 317 lëndë që kanë ngelur ...

ORCA: 19 programe të kolegjeve pa kuota për studentë

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA), sot ka prezantuar raportin e monitorimit të Bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC).

2020-ta, viti i maskave

2020-ta, viti i maskave

Viti 2020 filloi të marrë jetësim tjetër. Përderisa një pjesë e botës kishin filluar të jetonin nën mbrojtjen e maskave dhe distancës që nga fundi ...

Punët që u kryen në Prishtinë gjatë vitit 2020

Komuna e drejtuar nga Shpend Ahmeti po hyn në vitin e fundit të qeverisjes së mandatit të dytë në kryeqytet.

Viti kur gjithçka ndryshoi

Gjatë zgjedhjeve presidenciale të vitit 1920, fushata elektorale e kandidatit republikan për President të Sh.B.A.-ve, Warren Harding, ishte e fokusuar kryesisht rreth fjalës "normalitet". Ishte kjo ...

Medaljet e vitit të pandemisë

Mungesa e aktiviteteve ndërkombëtare shkaku i pandemisë COVID-19, bënë që numri i medaljeve të fituara gjatë vitit 2020 të jetë dukshëm më i vogël në krahasim ...

Kuvendi gjatë këtij viti miratoi vetëm 17 ligje, në mbi 70 seanca të mbajtura

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka bërë të ditur se legjislatura e VII-të e Kuvendit të Kosovës përmbylli vitin 2020 me vetëm 17 ligje të miratuara, në ...