Foto: RSOTM TELEGRAM GROUP/ Nga BBC

Shefi i mercenarëve rus njofton planet për të rekrutuar 30,000 luftëtarë të tjerë

Shefi i grupit ushtarak privat Wagner të Rusisë, Yevgeny Prigozhin , ka njoftuar të shtunën se po planifikon të rekrutojë rreth 30,000 luftëtarë të rinj deri në mesin  e muajit maj, sipas një mesazhi zanor të publikuar në Telegram, raporton CNN.

Prigozhin pretendon gjithashtu se Wagner rekruton rreth 500 deri në 800 njerëz mesatarisht në ditë, ndonjëherë deri në 1200 njerëz në ditë.

“Ka mundësi që ky numër i rekrutëve të ulet pas një kohe, megjithatë, nga mesi i majit, ne planifikojmë që numri i luftëtarëve të njësisë të rritet me rreth 30,000, “- ka deklaruar Prigozhin në një audio-mesazh.

Wagner është një kompani mercenare e drejtuar nga Prigozhin, i cili ka qenë shumë i dukshëm në vijën e frontit në muajt e fundit – dhe gjithmonë i shpejtë për të kërkuar kredi për përparimet ruse.

Javën e kaluar, Prigozhin tha se Wagner kishte hapur përpjekje rekrutimi në 42 qytete në Rusi.

Wagner ka përqendruar vëmendjen e tij në rekrutimin e mercenarëve nga klubet sportive, palestrat e boksit dhe palestra të tjera, si dhe burra që kanë përfunduar më parë kontrata gjashtëmujore dhe mund të ripunësohen. Wagner gjithashtu ka rekrutuar një numër të vogël luftëtarësh të huaj./ CNN