Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 28.02.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J05 MPB-FSK (kodi: 10000018 )  nga ora 11:00 deri në orën 12:00

Vendet: Ministria e Punëve të Brendshme – FSK.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit te fuqisë.

2.

Nga NS 110/35/10 [kV] Prishtina 1

Nga  Dalja 10[kV] J 23 Komuna e re  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Prroni i Njelmët  (kodi: 10000015119) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet:  Një pjesë e rrugës Mitrovica.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, promontimi i shtyllës 04 [kV].

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] Pr 7 – Dalja nr.7 (kodi: 19000078) prej orës 10:30 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, Sizmir, Art Construction, Kodrina, Princesha Group, Kawa Group, B&S Group”shpk, Rezidenca Gjermane, një pjesë e rr. Muharrem Fejza.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i kthinave modulare 20 kV në NS 20/0.4 [kV] Valon Vataj”KAWA GROUP”SH.P.K.

4.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] Pr 2 – Dalja nr.7 (kodi: 11000078) prej orës 10:30 deri në ora 14:00

Vendet: Bregu i Diellit 2 Trafa 3, Trafo 4/2, Trafa 1, Trafo 5, R&Rukolli”Sh.p.k, Maksutaj Privat, Prona Union, Mab-Sh.P.K,Lin Projekt, Naki Trade, një pjesë e Matit-1, një pjese e rr. Xheladin Hana, një pjesë e rr. Ndue Përlleshi, një pjesë e rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i kthinave modulare 20 kV ne NS 20/0.4 [kV] Valon Vataj”KAWA GROUP”SH.P.K.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 220/10[kV] Drenas do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] J28 Llapushniku (kodi:  16100028 ) në dy termine nga ora 09:30 deri 10:00 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: Llapushniku, Orllati, Negroci, Vuqaku, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Baza e Asfaltit (kodi: 41000005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gjytezë (Grackë e vjetër), Grackë, Gracka e Vjetër, Jeta e Re (Topliçan), Magurë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Shtime (një pjesë), Topliçan dhe Topliçan i Vjetër (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ngritja e 5 shtyllave të tensionit të mesëm në degëzimin 10[kV] për tek TS Kulla Grackë e Vjetër.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Banulla (kodi: 41000012) nga ora 09:00  deri 17:00

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogc, Gumnasellë, Lagjja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të lartë, demontimi i shtyllave te vjetra dhe montimi i përçuesve.

Pejë

Punime nga palët e treta

1.

TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Karagaqi (kodi: 51000002) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Karagaqi 3/2. 3/1, Parku 2 .3/3, Teatri, Zatra1dhe Shkëlzen Hadergjonaj.

Arsyeja: Punime sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Mitrovicë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) nga ora 08:30 deri 17:00

Vendet: Llaushë, Rakinicë, Kopiliq i Epërm, Kllodernicë, Turiqefc, Burojë, Vojnik, Izbicë, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e transformatorit, ormanit të tensionit të ulët, për projektin Lagjja Dajaku dhe proiektin Kllodernicë Xhamija NTR.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva do të  ndërprehen këta trafostacione:

1.NS 10/0.4kV TS Senik (kodi: 82082005016) nga ora 09:30 deri 17:00

2.NS 10/0.4kV TS Nuhi Zullfaj (kodi: 82082005017) nga ora 09:30 deri 17:00

3.NS 10/0.4kV TS Senik II (kodi: 82082005018) nga ora 09:30 deri 17:00

4.NS 10/0.4kV TS Lladrovci I (kodi: 82082005019) nga ora 09:30 deri 17:00

5.NS 10/0.4kV TS Lladrovci II (kodi: 82082005020) nga ora 09:30 deri 17:00

6.NS 10/0.4kV TS Lladrovci i Ri (kodi: 82082005025) nga ora 09:30 deri 17:00

7.NS 10/0.4kV TS Lladrovci  IV (kodi: 82082005030) nga ora 09:30 deri 17:00

8.NS 10/0.4kV TS Senik Pompa (kodi: 82082005041) nga ora 09:30 deri 17:00

Vendet: Nga një pjesë e fshatrave Lladroc dhe Senik.

Arsyeja: Projekt investiv, implementimi i punimeve sipas projektit LOT 31, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve.

Gjilan

Punime nga palët e treta

1.

TS 110/35 kV Gjilani 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dheu i bardhë (kodi: 60062013) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagjja Dheu i Bardhë, rr. Reshat Ymeri, Elevia Çelebia, Avdulla Presheva, Isa Kastrati, Ahmet Gashi, Vëllezërit Frashëri, Fatmir Ibish dhe Agim Rashiti.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.