Gjeneral Rrahman Rama, komandant i FSK-së. Foto: Kallxo.com

Gjenerali i FSK-së për vendimin e Qeverisë: Ne respektojmë çdo vendim

Vendimin e Qeverisë së Kosovës, i cili parasheh që nga dita e nesërme qarkullimi i qytetarëve dhe automjeteve të bëhet vetëm në kohë të caktuara, e ka kundërshtuar orët e mbrëmjes në një konferencë presidenti Hashim Thaçi, duke e quajtur vendimin antikushtetues.

Madje vetë presidenti ka bërë thirrje që një vendim i tillë të mos respektohet nga ana e qytetarëve.

KALLXO.com ka kontaktuar me gjeneralin e Forcave të Sigurisë së Kosovës, Rrahman Rama i cili tha se do e respektojnë gjithësecilin vendim në të mirë të qytetarëve.

“Ne nuk kemi ndonjë orë policore sot. Ne e respektojmë çdo vendim qe vjen por institucioni ynë është institucion i shtetit dhe kur vlerësohet se, kanë nevojë qytetarët ne s’e pyesim orën policore. Nuk vlen vendimi për institucionin tonë. Ne jemi institucion shtetëror, ne i respektojmë rregullat, ne jemi në gjendje emergjente dhe duhet të veprojmë”, tha Rama.

Në konferencë presidenti Thaçi ka thënë se vendimi i Qeverisë së Kosovës për kufizimin e lëvizjes së qytetarëve është i rrezikshëm për Kosovën dhe për qytetarët e saj.

Sipas tij, vendimi i Qeverisë Kurti është shkelje e Kushtetutës dhe qytetarët nuk janë të obliguar t’i respektojnë vendimet antikushtetuese dhe askush nuk mund t’i dënojë për këtë.

“As policia, as organet e sigurisë, nuk duhet të zbatojnë këtë vendim antikushtetues të Qeverisë sepse kështu bëjnë edhe vetë vepër penale”, tha ai.

KALLXO.com raportoi më herët se Qeveria e Kosovës ka marrë vendim të ndalojë qarkullimin e njerëzve dhe automjeteve.

Ndalimi i qarkullimit të qytetarëve dhe automjeteve pritet të ndahet në dy kohë të ndryshme. Nga ora 10:00 e mëngjesit deri në ora 16:00 pasdite dhe prej orës 20:00 në mbrëmje deri në ora 06:00 në mëngjes.