// E premte ORA 21:20

5,231

10 Shtator 2016

Dështimi i Shtetit në Kontrollin e Automjeteve

kontrolli i automjeteve

Emisioni i radhës “Drejtësia në Kosovë” solli hulumtimin ekskluziv i cili dëshmon se si kanë dështuar institucionet shtetërore që t`i vënë nën kontroll qendrat për kontrollimin teknik të automjeteve.

Të gjeturat nga hulumtimi disa javor dëshmojnë për dështimin e Ministrisë së Infrastrukturës dhe asaj të Tregtisë dhe Industrisë, të cilat për 12 vjet rresht nuk kanë arritur t`i kontrollojnë pajisjet e qendrave për kontrollin teknik të automjeteve.

Emisioni solli dëshmi se asnjëra nga 105 qendrat për kontrollin teknik të automjeteve nuk kanë pranuar që t`i binden ligjit për siguri në komunikacion, në përjashtim të tri prej tyre.

Të gjeturat nga hulumtimi, kanë faktuar se si këto dy ministri në përpjekjen e tyre të parë që t`i kalibrojnë pajisjet e qendrave për kontrollim teknik të automjeteve, kanë dështuar me autorizimin e një kompanie private, e cila nuk ka përfillur tarifat e caktuara me udhëzimet administrative në fuqi.

NDËRLIDHUR

kontrolli i automjeteve
 

Dëmtimi i Tregut dhe Konkurrencës nga Ministria e Infrastrukturës- (VIDEO)

Autoriteti Kosovar i Konkurrencës i ka rekomanduar Ministrisë së Infrastrukturës që të fillojë plotësim-ndryshimin e Ligjit nr. 05/L-132 për Automjete, përkatësisht nenit 89 pikës 3, me të cilin kufizohet ofrimi i shërbimeve ndaj konsumatorit brenda komunës ku ka vendbanimin pronari i mjetit, pasi ky ligj është në kundërshtim me Ligjin për Konkurrencën. Komisioni i Autoritetit […]

kontrolli i automjeteve
 

Pajisjet Për Kontroll të Automjeteve, të Pakalibruara

Siç transmetoi emisioni “Drejtësia në Kosovë”, përgjegjësia për zbatimin e ligjit i cili i obligon qendrat për kontrollin teknik të automjeteve që së paku një herë në vit ta bëjnë kalibrimin e pajisjeve të tyre bie direkt mbi Ministrinë e Infrastrukturës, e cila i ka licencuar deri më sot 105 qendra për kontrollin e automjeteve.

kontrolli i automjeteve
 

Refuzimi i Monopolit për Kontroll të Automjeteve

Siç transmetoi emisioni i radhës “Drejtësia në Kosovë” edhe pse kalibrimi i pajisjeve të qendrave për kontrollin teknik të automjeteve parashihet me ligjin për siguri në komunikacion, dy ministritë përgjegjëse ajo e Infrastrukturës dhe e Tregtisë kanë dështuar ta përmbushin këtë obligim ligjor.

TË FUNDIT

sociale
 

Fshati pa Rrymë që Nga Paslufta

Pak familje që jetojnë në fshatin Svircë të Kamenicës që nga paslufta jetojnë në terr dhe me rrugë të pakalueshme. Një trafo afër fshatit është vjedhur pas luftës dhe që nga ajo kohë, fshatarët jetojnë nën dritat e qirinjve. “Trafon e kanë vjedhje dhe tani jemi pa rrymë. Nuk kemi televizor”, thotë për TV21 një […]

Të drejtat e njeriut
 

U Ndanë Çmimet Gazetareske për Raportim në Fushat e të Drejtave të Njeriut

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN Kosova, në bashkëpunim me Qendrën e Avokimit për Kulturë Demokratike (ACDC), organizoi ceremoninë e ndarjes së çmimeve për tri storiet më të mira gazetareske në çështje të të drejtave të komuniteteve pakicë, të drejtat e gruas dhe të komunitetit LGBT, të transmetuara në mediat televizive, shtyp apo online. Ambasadorja […]

Tash

NA NDIQNI