Shkolla e futbollit që do të hapet nga Manchester City në Shqipëri, Foto: Manchester City

Manchester City së shpejti me shkollë të futbollit në Shqipëri

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka njoftuar se së shpejti në Shqipëri do të nis shkolla e futbollit nga kampioni i Premierligës angleze, Manchester City.

“Procesi është gati pas një pune të përbashkët dhe projekti i kampusit është gati gjithashtu. Brenda pranverës do të hapim kantierin në Durrës, ku do të kemi një nga kampuset më të bukur të konstelacionit të Manchester City-it nëpër botë”- ka shkruar Rama.

Sipas një njoftimit të vet klubit anglez, shkolla e futbollit do të hapet në Durrës në vjeshtën e vitit 2024.

“Manchester City dhe Ministria Shqiptare e Arsimit dhe Sportit kanë njoftuar sot nisjen e një shkolle futbolli Manchester City në Durrës, Shqipëri, e cila do të hapet në vjeshtën e vitit 2024. Objekti i ri do të përdorë metodologjinë e stërvitjes së Manchester City për të ofruar edukim futbolli të klasit botëror për lojtarët e tij”- thuhet të njoftimin e Manchester City.

Me tetë shkolla të futbollit të Manchester City në nivel global, kjo është shkolla më e fundit që do të lansohet si pjesë e zgjerimit të vazhdueshëm të Klubit të programeve të tij bazë.

Përveç Shkollës së Futbollit, Ministria e Arsimit dhe Sportit në Shqipëri po lanson gjithashtu një akademi elite në vjeshtën e vitit 2024 për të ofruar një shteg për futbollistët vendas që aspirojnë të arrijnë nivelet më të larta të lojës. Akademia do të ndërtohet duke përdorur konsulencë nga City Football Group, organizata mëmë e Manchester City.

Jorgina Busquets, drejtoreshë menaxhuese e Edukimit të Futbollit, Rekreacionit dhe Klubeve Partnere në City Football Group, tha se po presin me padurim që të punojnë në Shqipëri.

“Ne jemi të kënaqur të shpallim një Shkollë të re të Futbollit të Qytetit në Shqipëri sot. Është oferta më e fundit si pjesë e një zgjerimi të vazhdueshëm global të programimit arsimor të Klubit pasi ne synojmë të ndajmë metodologjinë, njohuritë dhe përvojën tonë të stërvitjes për të zhvilluar të rinjtë në mbarë botën” – theksoi Busquests.

Lojtarët dhe prindërit e interesuar mund të mësojnë më shumë duke vizituar www.dcfa.al, bën të ditur klubi.