Foto: KFOR

KFOR-i dhuron strehimore të përkohshme për testim të COVID-19

Misioni i udhëhequr nga NATO në Kosovë – KFOR, dhuroi dy kontejnerë në hapësirat shëndetësore të vendosura në Graçanicë dhe Llapnasellë.

Të dy strukturat do të shërbejnë si strehimore të përkohshme për laboratorët e testimit per Covid-19.

Dorëzimi u krye nga njësitë logjistike të KFOR-it irlandez dhe austriak, në bashkëpunim me Koordinatorin për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, në kuadër të iniciativave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

KFOR thekëson se vazhdimisht mbështet përgjigjen lokale ndaj COVID-19 përmes shpërndarjes së pajisjeve për të gjitha komunitetet dhe përmes lehtësimit të projekteve të ndihmës nga NATO dhe kombet partnere.