Protesta në Indi

Kaos në rrugët e Indisë, protestuesit kundër ligjit të shtetësisë

Protestuesit sulmuan stacionet e trenave në verilindje të Indisë, të zemëruar për një ligj të ri federal që do të lehtësonte pakicat jo-muslimane nga disa vende fqinje të kërkojnë shtetësinë indiane.

Qeveria nacionaliste hinduiste e kryeministrit, Narendra Modi ka thënë se projekt-ligji për ndryshimin e shtetësisë, i miratuar nga parlamenti të mërkurën, ka për qëllim mbrojtjen e pakicave nga Bangladeshi, Pakistani dhe Afganistani, përcjell portali rtv21.tv.

Protesta në Indi

Ligji për ndryshimin e shtetësisë u jep kombësi indiane Budistëve, të Krishterëve, Hindusëve, Jains, Parsis dhe Siks që ikën nga Afganistani, Bangladeshi dhe Pakistani përpara vitit 2015.

Protestuesit vandalizuan katër stacione hekurudhore në Assam dhe u përpoqën t’i vunë zjarrin atyre, tha një zëdhënës hekurudhor. Shërbimet e trenit u ndërprenë, duke u larguar nga një numër i madh udhëtarësh.

IndiGo tha se kishte anuluar fluturimet për shkak të trazirave në Assam.