Interpol - Foto: REL/EPA

Interpol: Bandat po përdorin postierët e ushqimit për aktivitete kriminale

Bandat kriminale po përdorin postierët e ushqimit të shpejtë për të shpërndarë substanca narkotike, tha Organizata Ndërkombëtare e Policisë (INTERPOL).

Kokaina, marihuana, ketamina dhe ekstazia janë ndër substancat të cilat vendosen në kuti picash ose në mbështjellës tjerë të ushqimit, tha Interpol.
Këto raste janë identifikuar në vende siMalajzia, Spanja dhe Britania e Madhe.

Agjencia lëshoi një “njoftim” për të paralajmëruar 194 agjencitë e saj anëtare për “këtë formë të re të kriminalitetit”.

Dërgesat nga postierë të ushqimit bëhen përmes biçikletave, motoçikletave ose makinave.

“Në një rast në Malajzi, një postier për shpërndarjen e ushqimit e kontaktoi policinë dhe kërkoi që paketa e tij e ushqimit të inspektohej pasi ishte e dyshimtë”, tha Interpol.

Në Spanjë, shtatë persona janë arrestuar pasi u paraqitën si postierë të dërgesave të ushqimit por atyre iu gjet drogë në qanta.

Në Irlandë, policia gjeti tetë kilogramë kokainë dhe dy pistoleta të fshehura në kuti picash.

“Ndërsa kriminelët vazhdojnë t’i përshtatin aktivitetet e tyre në botën me COVID-19, paralajmërimet e Interpolit janë mjete që u mundësojnë organeve policore në të gjithë botën të mësojë nga sukseset e njëri-tjetrit dhe të adresojë ndryshimin e modeleve të krimit”, tha Stephen Kavanagh, drejtori ekzekutiv i Interpolit.

Shumë vende në botë kanë ndërmarrë masa të izolimit për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri. Mirëpo, në shumicën e këtyre vendeve, lejohen blerjet online dhe dërgesat e ushqimeve në shtëpitë e banorëve, raporton AFP.