Postet nga: Ushqimi

A mund të ndikojnë ushtrimet në oreksin tonë?

Një studim i ri i botuar në “Medicine & Science in Sports & Exercise” adresoi pyetjen e vjetër: A na shtyn stërvitja të hamë më shumë apo në ...

Rreziku i kancerit të lëkurës: Ngrënia e dy porcioneve të peshkut në javë mund ta rrisë rrezikun e melanomës

Konsumimi i dy porcioneve të peshkut në javë është lidhur me një rrezik të shtuar të kancerit të lëkurës, sipas një studimi i cili përfshiu 491,367 të rritur ...

IKShPK apelon për kujdes të shtuar gjatë gatimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së ushqimit

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka apeluar te qytetarët të kenë kujdes të shtuar gjatë gatimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së ushqimit.

Koha të cilën duhet të presim për të zgjidhur rastet e alimentacionit

Gratë e ndara nga burrat apo anasjelltas kanë të drejtë që për mbajtjen e fëmijëve të tyre të kërkojnë pagesën e alimentacionit.

Katastrofa e ardhshme ushqimore

Përmes pushtimit të Ukrainës, Vladimir Putin do t’i shkatërrojë jetët e njerëzve larg fushëbetejës – dhe në një shkallë që edhe ai mund ...

A mund të shfaqen trazira civile në Evropë në rast të mungesës së ushqimit

"Në përgjithësi nuk është shumë i papërmbajtshëm dhe njerëzit nuk janë në dijeni për të".

Ushqimet e së ardhmes - Çfarë mund të hamë deri në vitin 2050

Shkencëtarët e kanë hartuar një listë të bimëve pak të njohura që mund të jenë në menu e ushqimit deri në vitin 2050.

OKB: Çmimet botërore të ushqimit shënojnë rënie të lehtë

Çmimet botërore të ushqimit kanë shënuar rënie të lehtë gjatë prillit pasi në mars shënuan nivele rekorde, tha të premten agjencia për ushqim e Kombeve ...