Google Maps sapo ka prezantuar disa veçori super të dobishme

 

Aplikacioni i navigimit dixhital prezanton një sërë mjetesh të përshtatura për jetën në mes të një pandemie, duke përfshirë përcjelljen më të mirë të turmave të mundshme, si dhe blerjet më të lehta të ushqimit.

Google ka shtuar disa veçori të reja në aplikacionin e tyre të njohur Google Maps. Në pritje të sezonit të ardhshëm të dhuratave, Maps do të përpiqet t’i ndihmojë përdoruesit që duan ta reduktojnë stresin kur bëjnë blerje dhe navigim. Veçoritë e reja u njoftuan si pjesë e një postimi të gjerë në blogun zyrtar.

Funksioni i ri ‘Area Business’ do t’u sigurojë përdoruesve informacion shtesë në lidhje me popullaritetin e lagjeve të tëra, përveç informacioneve për ndonjë dyqan në veçanti, ndërsa adresari do të bëhet i disponueshëm globalisht – duke ofruar informacion shtesë rreth dyqaneve dhe shërbimeve brenda qendrave tregtare dhe aeroporteve. Përveç kësaj, Google Maps në SHBA po zgjeron veçorinë e shkarkimit të ushqimeve në më shumë dyqane dhe po përpiqet të shtojë informacion më specifik në komentet e restoranteve.

“Zonimi i zonës” është një shtrirje e informacionit në lidhje me bllokimin e transportit publik dhe popullaritetin e dyqaneve dhe vendndodhjeve individuale me të cilat jemi mësuar tashmë. Në vend që të ofrojë informacione për banorët individualë, Google Maps do të ofrojë informacione për të gjithë lagjen. Google shpreson se kjo veçori do të jetë e disponueshme për njerëzit që duan të kalojnë nëpër turma njerëzish, si dhe ata që duan të bëjnë pazar kur ka ngutje dhe nxitim rreth tyre. Funksioni do të bëhet i disponueshëm globalisht në Android dhe iOS gjatë këtyre pushimeve dimërore.

Kartela e adresarit do të bëhet e disponueshme për aeroportet, qendrat tregtare dhe stacionet në vendet që lejojnë Google të ketë qasje në të dhënat e tyre. Në të do të mund të shohim gjëra të tilla si vende për pushim dhe parkim brenda vendit të cilat janë paraqitur si një lokacion. Brenda këtyre vendeve, aplikacioni do të jetë gjithashtu në gjendje të ofrojë informacion shtesë për orarin e hapjes së dyqanit ose vlerësimet e dyqaneve individuale. Funksioni i Adresarit apo Librit të Telefonave do të jetë i disponueshëm për të gjithë pronarët e iOS dhe Android.

Google Maps po zgjeron gjithashtu funksionin e tij të shkarkimit të ushqimeve, ku përdoruesit mund të gjurmojnë mbikëqyrjen dhe të ndajnë kohën e arritjes me dyqanin pa dalë nga aplikacioni. Google e lansoi këtë opsion në fillim të këtij viti dhe e ka zgjeruar atë në rreth 2000 dyqane në 30 shtete të SHBA deri më sot.